Mierea alungă anii pe chip

1 73660 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată, în timp ce întindeai miere pe pâine la micul dejun sau îţi îndulceai ceaiul cu ea, că ai putea s-o foloseşti mai des pentru îngrijirea tenului şi a corpului? Procurată din surse sigure, o miere veritabilă curăţă pielea, o hidratează şi alungă câţiva ani de pe chipul tău.

Exfoliază cu blândeţe

Mierea conţine antioxidanţi,enzime,substanţe nutritive care hrănesc pielea şi stimulează reînnoirea celulară. În combinaţie cu bicarbonatul de sodiu,mierea devine un exfoliant natural care îndepărtează celulele moarte ale pielii,ceea ce întârzie efectele îmbătrânirii.

Cum procedezi

Amestecă 2 linguri de miere cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Umezeşte puţin faţa şi aplică pasta obţinută. Cu mişcări circulare şi evitând zona ochilor,masează tenul uşor,apoi clăteşte cu apă călduţă. Poţi aplica tratamentul şi pe corp,în acelaşi mod.

Te scapă de acnee

În combaterea acneei,tratamentele au în compoziţie miere,cu rolul de a stopa dezvoltarea bacteriilor. Mierea acţionează şi ca antiinflamator,prevenind iritaţiile şi înroşirea pielii.

Întinde un strat subţire de miere pe zonele afectate de acnee şi masează. Lasă să acţioneze 20 de minute,apoi spală cu apă călduţă.

Estompează cicatricele

Datorită efectelor antiinflamator şi antibacterian ale mierii,aceasta poate fi folosită şi pentru estomparea cicatricelor. Are capacitatea de a reface ţesutul cutanat. Alătură-i mierii ulei de nucă de cocos sau de măsline şi-i vei spori proprietăţile de hrănire şi revitalizare a pielii care a avut de suferit de pe urma unor răni sau a unor intervenţii chirurgicale.

Cum procedezi

Combină o linguriţă de miere cu una de ulei de nucă de cocos ori de măsline. Cu acest amestec,masează pielea afectată câteva minute,folosind vârfurile degetelor. Mişcările circulare,blânde stimulează circulaţia sângelui şi regenerarea pielii. Acoperă zona cu un prosop umezit cu apă fierbinte,pe care-l îndepărtezi după răcire. Repetă procedura zilnic.

Calmează tenul iritat

O mască pentru faţă preparată din miere şi iaurt nu doar curăţă tenul de impurităţi,ci îl şi regenerează,calmând iritaţiile. Este şi un tratament util şi pentru tenul uscat sau cu pori dilataţi.

Pentru pori dilataţi,amestecă o lingură de iaurt cu alta de miere,adaugă o jumătate de măr ras fin şi puţin zeamă de lămâie. Pentru tenul iritat,încearcă o combinaţie dintr-o ceaşcă de iaurt,o linguriţă de miere şi 2 castraveţi raşi. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute,îndepărtând-o cu apă călduţă.

Ştiai că...

...mierea,în amestec cu lapte şi gălbenuş elimină petele de pe faţă? Amestecul regerenează pielea şi are şi efect hidratant.Recente

Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg