Mykonos, insula miliardarilor. Petreceri fără limită de preţ şi vilă închiriată lunar pentru un milion de lire sterline

8 shutterstock 1916571950 jpg jpeg

De câţiva ani, insula grecească Mykonos este destinaţia preferată a bogaţilor lumii şi nici bogaţii României nu o ocolesc, Elena Băsescu şi Elena Udrea, numărându-se printre cei care se bucură în această perioadă de soarele şi distracţiile de pe insulă. Cum a ajuns insula una dintre destinaţiile preferate ale miliardarilor lumii?

Mykonos atrage turişti încă din anii 1920, pe vremea aceea arheologi şi vânători de antichităţi care foloseau insula ca punct de plecare pentru a vizita ruinele antice din insula Delos.

În anii 1960, a căpătat vizibilitate când fosta primă doamnă a SUA, Jackie Kennedy Onassis, a vizitat-o împreună cu al doilea soţ, magnatul grec Aristotel Onassis. După aceea au venit alte staruri: Grace Kelly, Brigitte Bardot şi Sophia Loren. Pe insulă există două baruri şi un hotel dedicat lui Jackie O.

stanga
dreapta
1 profimedia 0342477061 jpg jpeg
2 shutterstock 1140058463 jpg jpeg
3 profimedia 0299281253 jpg jpeg
4 profimedia 0342477454 jpg jpeg
5 profimedia 0376540695 jpg jpeg
9 nammos png png
10 namos 1 png png
11 vila12 jpg jpeg
12 villa jpg jpeg
14 shutterstock 78201097 jpg jpeg
15 shutterstock 1916571944 jpg jpeg

Insula a devenit o destinaţie pentru turiştii gay în anii 70, când pictorul italo-american Pierro Aversa şi un pescar local, Andreas Koutsoukos, au înfiinţat Pierro’s, un bar pentru comunitatea LGBT.

Aşa cum se întâmplă adesea, acolo unde sunt vedete, vin şi bogaţi lumii. Iar Mykonos a fost vizitat de foarte multe celebrităţi în ultimii ani. Leonardo DiCaprio, Richard Branson, Bella Hadid sunt doar câţiva dintre ei.

Nammos – restaurant, plajă, beach bar, club (foto 5, 6,7 galerie) - este locul preferat din Mykonos al unora dintre cei mai bogaţi şi celebri oameni din lume: Kate Moss, Lindsay Lohan, Heidi Klum, Ariana Grande, Philip Green, Wayne Rooney şi Usain Bolt. Golful Psarou, unde e situat Nammos, s-a dovedit deosebit de popular deoarece este un port natural, cu ape adânci, protejat de faimoasele vânturi de nord, ceea ce îl face perfect pentru ancorarea super iahturilor miliardarilor.

Printre acestea, Şoimul maltez, un iaht construit pentru miliardarul din Silicon Valley Tom Perkins. Acum miliardarul e mort, dar iahtul poate fi închiriat cu 480.000 de euro pe săptămână, iar printre cei care l-au închiriat se numără co-fondatorul Google, Larry Page, şi actorii Tom Hanks şi Hugh Jackman.

Văzând câţi bani cheltuiau clienţii la restaurant şi la barul de pe plajă, proprietarii Nammos s-au extins şi au transformat terenul din spatele barului în Satul Nammos, o „enclavă“ cu 20 de buticuri de lux: Dior, Gucci, Burberry şi Louis Vuitton etc.

Nu mai sunt case de pescari în Nammos; toate au fost vândute dezvoltatorilor imobiliari, iar locul a fost transformat pentru a satisface cerinţele super-bogaţilor. Şi acesta nu este un caz singular pe insulă. În 2015, germanii Thomas Heyne şi Mario Hertel au cumpărat barul Scorpios pe un promontoriu şi au început să-l transforme într-o altă destinaţie pentru cei bogaţi.

Petreceri nebuneşti au loc la Nammos marţi, joi şi duminică, iar la ele pot participa între 2.000 şi 3.000 de oameni. Politica barului este „să nu pună niciodată muzică greacă” şi să aibă grijă ca niciun intrus să nu ajungă la petrecere.

„La astfel de petreceri, oamenii cheltuiesc sume exorbitante, între 50.000 şi 100.000 de euro pe noapte“, a dezvăluit pentru The Guardian un agent de pază.

Pentru cei care nu stau pe propriul iacht, opţiunile de cazare includ hoteluri de cinci stele sau vile ultra-luxoase, dintre care una este disponibilă pentru închiriere cu peste un milion de lire sterline pe lună. Roi Deldimou, managerul filialei din Mykonos a agenţiei imobiliare de lux din Londra, Beauchamp Estates, spune că Villa Tamarisk (foto 8, 9 galerie) „este una pentru miliardari şi VIP-uri”.

„Cuvintele nu o pot descrie. Are deschidere la mare de aproape 270 de grade, pe o stâncă cu vedere la oraşul Mykonos. Priveliştea e uimitoare, e ca şi cum ai avea un balcon în Marea Egee“, a spus acesta. Deldimou spune că vila este cea mai mare casă privată din Mykonos, cu o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi. Mărimea este importantă pentru clienţii bogaţi, întrucât „miliardarii sunt obişnuiţi să locuiască în case mari şi poate fi foarte greu să-i închizi în vile mici“.

Unii localnici se plâng că afluxul de turişti bogaţi a crescut preţurile tuturor caselor de pe insulă, ceea ce face dificilă găsirea unui loc accesibil de locuit. De asemenea, preţurile sunt mult mai mari în Mykonos, tot din cauza turiştilor.  Aceştia au determinat creşterea preţurilor, dar au creat şi multe locuri de muncă care plătesc bine. Mulţi dintre angajaţii care lucrează în baruri, restaurante şi hoteluri provin din Grecia continentală, unde rata şomajului în rândul tinerilor este de 40%.

FOTO Shutterstock, Profimedia, Beauchamp Estates. Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg