O româncă, singura gheişă de altă naţionalitate din Japonia

1 73649 original jpg jpeg

Să fii gheişă în Japonia pare un vis imposibil de realizat, însă nu şi pentru românca Isabella Onou! De aproape o lună ea este gheişă „cu acte în regulă”, în ţara cireşilor.

Românca este singura străină din Japonia acreditată ca gheişă,cu numele Fukutaro. Ea se bucură de un mare succes în această branşă,în care accesul nu este simplu nici pentru femeiledin Japonia,fiind apreciată drept „mai japoneză decât multe japoneze", potrivit The Japan Times, citat de Mediafax.

Isabella i-a povestit unui reporter de la The Japan Times cum şi-a făcut debutul în lumea misterioasă a gheişelor. Românca vorbeşte perfect limba japoneză, dar nu visa că va pătrunde în această lume. „M-am înşelat amarnic. Sunt aşa de drăguţi, chiar şi atunci când fac greşeli. Şi chiar fac greşeli",a spus Onou.

Drumul devenirii lui Onou drept gheişă a început acum 15 luni,cu o perioadă de ucenicie obligatorie de un an,după ce a fost invitată de o altă gheişă,Kumi Miyamoto.

Kumi a învăţat-o elementele de bază,ca apoi să se poată schimba:de la modul de a merge până la felul de a gândi,căci trebuie să-şi stăpânească foarte bine emoţiile.

Totodată,ea a învăţat dansuri populare japoneze,cât şi să cânte la instrumente tradiţionale. Visul lui Onou legat de plecarea în Japonia a început în adolescenţă,cu lectura unor cărţi ca „Shogun",de James Clavell.

În 1999,ea a avut ocazia să viziteze această ţară de care s-a îndrăgostit iremediabil. Patru ani mai târziu,Onou s-a întors în Japonia să lucreze în restaurantul unei prietene. Acolo a întâlnit-o pe Miyamoto,care a văzut la Onou anumite virtuţi care au recomandat-o pentru includerea în casa de gheişe a familiei.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg