Obiceiuri care-ţi afectează sănătatea unghiilor

1 74262 original jpg jpeg

Ştiai că obiceiurile zilnice afectează sănătatea unghiilor? Există multe tabieturi despre care credeai că sunt benefice, dar nu te-ai gândit niciodată că acestea sunt, în esenţă, factorii care-ţi distrug manichiura.

Nu-ţi cureţi unghiile

De câte ori ai aplicat ojă pe unghii fără să le cureţi înainte? Pasul acesta este important,deoarece ajută la menţinerea sănătăţii unghiilor. Vital este să aplici pe unghii şi un strat de protecţie. Altfel,ele se deshidratează,deoarece pot fi afectate de substanţele chimice prezente în ojă.

Nu aplici ojă

Unghiile sunt compuse din celule care pot fi afectate de factorii de mediu. Lacul de unghii le protejează. Însă,dacă nu obişnuieşti să te dai cu ojă colorată,aplică pe unghii una incoloră de bună calitate.

Cureţi unghiile cu acetonă

Dacă produsul pe care-l foloseşti pentru a îndepărta lacul de unghii are acetonă,unghiile se vor usca foarte tare. Indicat este să foloseşti un dizolvant care nu are în compoziţie acetonă. În plus,şi prin aplicarea excesivă a ojei,consecinţele sunt aceleaşi.

Atenţie la îngrijirea cuticulelor!

Este foarte important să nu tai cuticulele,pentru că te poţi confrunta cu infecţii bacteriene sau fungice. Le eviţi,dacă le îngrijeşti cu un ulei de cuticule,apoi le împingi cu un beţişor de bambus sau de portocal.

Alegi un lac nepotrivit

Contează foarte mult marca şi calitatea lacului de unghii. De aceea,cumpără-ţi mereu oje de calitate. Evită-le pe cele ieftine,deoarece conţin o cantitate mare de formaldehidă,compus chimic care afectează unghiile.

 Nu le hidratezi 

La fel ca pielea,unghiile necesită hidratare,pentru a nu se usca şi deteriora. Ar trebui să le hidratezi zilnic cu un ulei special. Aşa le menţii hidratate tot timpul şi,implicit,sănătoase.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg