Ochelarii, accesoriu definitoriu pentru Elton John, i-au stricat vederea. „După 18 luni, nu puteam să văd fără ei‟

1 shutterstock 1127470352 jpg jpeg

Cunoscut nu doar pentru vocea lui inconfundabilă, ci şi pentru aspectul ireproşabil şi apariţiile ieşite din comun, Elton John a făcut din ochelarii lui excentrici o semnătură. Cum a început să-I poarte şi de ce n-a mai renunţat la acest accesoriu definitoriu pentru el ca artist?

S-ar putea spune că Elton John nu a făcut niciodată un pas greşit în privinţa modei. Este destul de impresionant, având în vedere că îşi asumă nişte riscuri mari în materie de modă. A fost mereu îndrăzneţ de-a lungul carierei. La începutul acestui an, a oferit un interviu pentru publicaţia „Vogue‟ în care a vorbit despre alegerile lui de stil din trecut, despre o ţinută pe care a purtat-o la sfârşitul anilor ’60, completată cu o pălărie cu animal print: „Eram atât de tânăr şi asta era tot ceea ce îmi puteam permite”. Cu doi ani mai devreme, admitea că nu este o persoană nostalgică: „ Nu-mi vine să cred cât de nebun eram, mai ales în anii '70! Eram ca un copil mare într-un magazin de dulciuri. Nu mă puteam sătura şi am continuat să încerc look-uri mai noi şi mai nebuneşti‟. Look-urile lui emblematice nu constau numai în haine vibrante, ci şi în accesorii uimitoare, inclusiv ochelari coloraţi. Se pare că există un motiv foarte bun pentru care n-a putut să renunţe la ochelari.

A început să poarte ochelari la 13 ani

Un punct forte al stilului său, ochelarii au fost inspiraţi de un alt cântăreţ, Buddy Holly. Artistul a explicat în cartea „The Buddy Holly Story‟: „Am început să port ochelari când aveam 13 ani pentru a-l copia pe Buddy Holly‟. Cu toate că Elton John nu avea nevoie de ochelari pe atunci pentru a-şi îmbunătăţi vederea, a început să-i poarte atât de mult încât i-au devenit indispensabili. „După 18 luni, am descoperit că nu pot vedea fără ei. Dacă fanii tineri se gândesc să mă copieze, i-aş sfătui să renunţe!‟, a avertizat el.

Este posibil ca ochelarii chiar s­ă-i fi afectat vederea?

Universitatea de Sănătate din Utah, SUA, a explicat că, de fapt, ochelarii nu-ţi modifică vederea atunci când îi porţi, deşi schimbă modul în care vezi. În ceea ce priveşte probabilitatea ca vederea lui Elton John să se fi înrăutăţit de la sine, se dovedeşte că 35% dintre adolescenţii între 13 şi 16 ani au nevoie de ochelari pentru a-i ajuta să vadă mai bine. Chiar dacă acest număr a crescut faţă de anii precedenţi, este posibil ca una dintre cauze să fie petrecerea timpului în faţa ecranelor. Indiferent dacă artistul a fost nevoit sau nu să poarte ochelari în trecut, cu siguranţă a devenit parte a modului în care se exprimă ca artist, motiv pentru care a lansat şi propria gamă de ochelari de vedere.

Gama de ochelari a lui Elton John îmbunătăţeşte vederea şi aspectul

Cei care şi-a dorit de mult timp să poarte ochelari ca ai lui Elton John au ocazia s-o facă de acum încolo. Ajuns la 74 de ani, cunoscutul cântăreţ Elton John a lansat în urmă cu câteva luni o colecţie de ochelari. Accesoriul era de mult ceva ce-i definea stilul excentric, dar artistul nu se gândise niciodată să creeze un brand propriu. Brandul său, Elton John Eyewear, are de fapt 4 colecţii şi include 60 de perechi de ochelari: cu şi fără dioptrii, ochelari de protecţie şi de soare. Fiecare dintre acestea poartă monograma „E‟.Cu modele precum „Unisex, Hippie, Round, Silver, Sunglass‟, cu lentile roşii roz şi „Unisex, Ducktail, Cat Eye, Black, Sunglass‟, gama îi va face pe mulţi să iasă în evidenţă.

FOTO: ShutterstockRecente

kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg