Părinţii lui Tutankhamon erau, cel mai probabil, fraţi. Faraonul, afectat de incestul din familia sa

1 tutankhamon shutterstock 88406551 jpg jpeg

Faraonul care a condus Egiptul încă de la vârsta de 9 ani, între anii 1332 î.Hr. - 1323 î.Hr., este prima mumie regală antică egipeană care a fost studiată în amănunt, iar ADN-ul său ne dezvăluie lucruri incredibile. Cercetările realizate atestă că Tutankhamon a fost un rege slăbit, firav, care avea nevoie de un baston pentru a se deplasa de colo, colo. Însă asta n-a fost tot...

O informaţie de interes, apărută după ce s-au trans concluziile în urma realizării studiului respectiv, este legată de părinţii faraonului. Se pare că aceştia erau rude apropiate, fraţi, de fapt.

Din datele pe care le avem la dispoziţie despre Regele Tut ştim că tatăl lui Tutankhamon a fost Akhenaten, faraonul eretic care a refuzat să mai venereze zeii tradiţionali, slujindu-l doar pe Aten-discul solar. Iar mama lui avea o identitate necunoscută până în ziua de azi. În momentul de faţă, doar se bănuieşte că cea care i-a dat viaţă a fost nimeni alta decât una dintre soţiile minore ale tatălui său, având în vedere că relaţiile poligame erau la mare căutare la acea vreme, o rudă apropiată de-ale lui Akhenaten, chiar sora acestuia.

Până la urmă chiar Tutankhamon s-a căsătorit, la adolescenţă, cu sora lui vitregă – Ankhesenamun, pe numele ei, fiica lui Akhenaten şi a reginei Nefertiti – împreună cu care a avut doi copii, ambii morţi la naştere.

“Faraonii egipteni aveau mai multe soţii şi, implicit, mai mulţi fii, care aveau să concureze între ei pentru dobândirea tronului după moartea tatălui lor”, a declarat Willeke Wendrich, un egiptolog de la UCLA.

Din cauza incestului practicat de mult timp de familia sa, Tutankhamon s-a născut cu diverse malformaţii - un picior stâng deformat şi scolioză, lucruri care îl împiedicau să meargă normal. Mai mult, Regele Tut a suferit de malaria, boală care i-a slăbit sistemul imunitar, şi de epilepsie.

Tot în urma studiului făcut pe ADN-ul său s-a constatat că Tutankhamon a murit din cauza unei fracturi la piciorul stâng, provocată de un accident. Rana s-a infectat şi, deoarece nu exista tratament pentru infecţii la acea vreme, faraonul şi-a pierdut viaţa prematur, la numai 19 ani.

Foto - ShutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg