Peste câteva zile împlineşte 100 de ani! Motivul pentru care actriţa Betty White doarme doar patru ore pe noapte

1 betty white shutterstock 103703156 jpg jpeg

Mulţi oameni, fie ei de succes, fie mai puţin realizaţi, au dormit, de secole întregi, mai puţin de cele opt ore recomandate pe noapte. Cei mai mulţi dintre acei directori obsedaţi de muncă sau angajaţi în domenii competive susţin că cu cât dormi mai puţin, cu atât reuşeşti să bifezi mai multe în orele nedormite.

Unii sunt făcuţi să trăiască cu odihnă puţină – şi chiar să prospere în aceste condiţii considerate de mulţi vitrege – în timp ce alţii îşi propun să rămână treji mult timp şi apelează la cofeină şi alte energizante ca să reuşească să-ţi atingă scopul. Din ce categorie face parte şi legendara actriţă de la Hollywood?

Când vorbim despre cei care dorm puţin nu-i luăm în calcul pe cei care suferă de insomnii sau au diverse tulburări de somn. Aceştia tânjesc după somn, dar nu reuşesc să pună geană peste geană în timpul nopţii. Iar, în timpul zilei, resimt din plin lipsa de somn, nu reuşesc să se concentreze pe ceea ce au de făcut şi de-abia funcţionează de la oră la oră.

Lipsa somnului poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii, precum tensiune arterială ridicată şi chiar poate declanşa apariţia unui accident vascular cerebral. Nu e şi cazul lui Betty White! Vedeta funcţionează la capacitate maximă cu doar patru ore de somn! Şi asta în condiile în care actriţa se apropie de o vârstă impresionantă – în ianuarie 2022 împlineşte 100 de ani!  

Totuşi de ce se dă starul hollywoodian jos din pat după numai patru ore de somn?

Se pare că nu mai poate de nerăbdare să se apuce de lucru pe ziua respectivă. E încântată că are de lucru şi de-abia aşteaptă să bifeze tot ce şi-a propus să facă. Şi, culmea, atitudinea ei şi obiceiul de-a nu dormi prea mult noaptea nu i-a afectat în niciun fel sănătatea. Dimpotrivă. Actriţa pare că a găsit elixirul tinereţii veşnice de mai are puţin şi suflă în ele 100 de lumănări de pe tortul ei. Să fie acesta oare secretul longevităţii ei? E posibil!

De fapt, întreaga atitudine pe care o are White o menţine optimistă şi… în viaţă. Actriţa le-a spus celor de la revista Prevention că simplul fapt că nu se ia prea în serios a păzit-o de boli, de tot felul de probleme fizice sau psihice. Iar secretul longevităţii ei este, cu siguranţă, viaţa activă pe care o are. 

Evident că factorul genetic are un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte vârsta până la care ajungem să trăim. Norocul este, de asemenea, de luat în seamă în acest caz. Însă cel mai important este să ne trăim viaţa cât putem de bine şi de satisfăcător pentru noi, indiferent că ajungem până la 100 de ani sau nu.

În cazul lui Betty White – care împlineşte 100 de ani în ianuarie 2022, după cum spuneam – este limpede că lipsa somnului nu are un efect negativ asupra sănătăţii ei. Vedeta este perfect funcţională atât fizic, cât şi psihic la cei 99 de ani (şi 11 luni) ai săi! Somnul puţin nu este recomandat oricui, însă bifarea activităţii preferate este! Atât în cazul lui White, care de-abia aşteaptă să se trezească pentru a se apuca de lucru, cât şi pentru restul lumii.

Foto - ShutterstockRecente

Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg