Povestea tristă a actriţei-copil din „Doamna Doubtfire“: cum a marcat-o celebritatea şi de ce a dispărut din lumea filmului

1 profimedia 0043149409 jpg jpeg

Poate numele Mara Wilson nu vă spune prea multe, dar chipul ei este de neuitat. Mara Wilson a fost unul dintre copiii-vedetă de la Hollywood, îndrăgită de o lume întreagă pentru rolurile din „Doamna Doubtfire“, „Miracolul de pe strada 34“ sau „Matilda“. Ce s-a întâmplat însă cu ea, după ce a crescut, şi de de s-a rupt total de lumea filmului?

Tânăra actriţă - care a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi copii-vedetă ai anilor ʼ90 -, şi-a început cariera când avea doar 5 ani şi a devenit faimoasă cu rolul Nattie Hillard, din filmul „ Doamna Doubtfire“, o comedie din 1993 cu Robin Williams. Wilson a devenit rapid cunoscută pentru figura adorabilă şi pentru modul serios în care îşi rostea replicile.

Au urmat alte pelicule celebre, „Miracolul de pe strada 34“ (1994) şi „Matilda“ (1996), dar la începutul anilor 2000 dispăruse de tot din lumina reflectoarelor. Deşi a avut câteva roluri TV în următorul deceniu, nu au existat semne că îşi va revigora cariera în film. La el ca în cazul altor copii-vedetă, Mara (33 de ani) a avut, mai târziu, de suferit din cauza celebrităţii.

Faptul că a crescut în lumina reflectoarelor a ţinut-o constant pe Mara în atenţia publicului şi nu toată lumea a fost amabilă cu ea. Wilson a mărturisit că multe persoane făceau comentarii dispreţuitoare despre aspectul ei fizic, iar acest lucru i-a afectat imens respectul de sine. 

Ce slujbe a avut după ce a renunţat la actorie

Lucrurile s-au înrăutăţit pe măsură ce a crescut şi, dintr-un copil adorabil, a ajuns o adolescentă care nu se încadra în tipare. A început să piardă rolurile în faţa unor actriţe considerate etalon de frumuseţe  şi a devenit din ce în ce mai conştientă de aspectul ei. La un moment dat, chiar s-a gândit să apeleze la chirurgia estetică, sperând că acest lucru o va ajuta în carieră.

Mara Wilson a luat o pauză de la actorie în adolescenţă, atunci când nu a mai primit roluri. Se gândea că va reveni, la un moment dat, apoi a descoperit că pur şi simplu nu-i mai place. După ce a renunţat la actorie,  avut mai multe joburi, deoarece părinţii ei erau foarte stricţi şi credeau că este important pentru ea „să ibă o atitudine umilă“, după cum a declarat. Astfel, a fost barista, casieră şi bonă.

Afecţiuni psihice la 12 ani

Mara Wilson s-a confruntat cu anxietatea cea mai mare parte a vieţii sale, dar a reuşit să o ţină în frâu. Însă, după ce a dispărut din vizorul publicului, simptomele s-au înrăutăţit. La 12 ani, fusese deja diagnosticată cu tulburare obsesiv-compulsivă şi depresie.

În 2016, fosta actriţă a recunoscut în public că este bisexuală şi, cu toate că familia a susţinut-o, dezvăluirea nu a fost deloc uşoară, iar unele persoane au acuzat-o că face acest lucru doar pentru atrage atenţia.

După câteva roluri de televiziune, Mara a renunţat la actorie şi s-a concentrat asupra scrisului. Astăzi, ea este scriitoare şi o prezenţă activă în social media.

FOTO Profimedia



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg