Prietenia surprinzătoare dintre Marilyn Monroe şi Ella Fitzgerald. Le-a legat copilăria lor traumatizantă

1 fotojet jpg jpeg

Starul hollywoodian şi cântăreaţa de culoare au avut o legătură strânsă, într-o perioadă în care prejudecăţile rasiale erau la ordinea zilei. Atunci când a fost întrebată care era cântăreţul preferat al actriţei, Marilyn n-a ezitat să menţioneze numele Ellei Fitzgerald: „O ador atât ca persoană, cât şi în calitate de cântăreaţă”.

Nu numai că Monroe era fanul cântăreţei de jazz, dar şi o prietenă adevărată, care s-a folosit de notorietatea ei pentru a o ajuta pe Ella în carieră. Prietenia lor a dăinuit până la moartea legendarei actriţe. Chiar şi după dispariţia vedetei hollywoodiene, cântăreaţa ţinea să precizeze cât de recunoscătoare îi era regretatei sale prietene pentru generozitatea şi devotamentul ei. Iată povestea lor emoţionantă!

Unul dintre motivele pentru care Monroe şi Fitzgeranld se înţelegeau atât de bine era că aveau multe în comun, cum ar fi copilăria lor traumatizantă. Marilyn a crescut în timpul Marii Crize Economice, fără să ştie cine era tatăl ei, şi cu o mamă diagnosticată cu schizofrenie şi internată adesea în spitale de psihiatrie. A fost mutată constant dintr-o casă în alta sau dintr-un orfelinat în altul şi a fost chiar şi abuzată sexual. Privind retrospectiv la viaţa ei, diva s-a întrebat, într-un interviu oferit revistei Time, în 1956: „Oare cum am trecut peste toate astea?!”

Pe lângă copilăria lor nefericită, amândouă starurile au avut mariaje eşuate încă de la o vârstă fragedă. Drept urmare, atunci când a dat una de greu, pe timpul prieteniei lor, cealaltă n-a ezitat s-o ajute. În anii '50, Ella cucerise deja publicul cu vocea sa, însă nu reuşea să facă urmărtorul pas în cariera sa şi să cânte în săli mai ample. Mulţi proprietari de cluburi nu-şi doreau o femeie de culoare, suprapoderală să urce pe scena lor.

În 1954, Monroe a admirat-o pe Fitzgerald cântând în Los Angeles şi şi-a propus atunci să o ajute să primească şi alte propuneri de-a concerta. Actriţa s-a dus la proprietarul clubului Mocambo şi i-a propus că, dacă o angajează pe Ella Fitzgerald, ea va sta, în fiecare seară, în primul rând la toate spectacolele.

Nu numai că actriţa n-a ratat niciun concert de-al Ellei din Mocambo, LA, dar a şi venit cu alte staruri de primă mână, precum Frank Sinatra şi Judy Garland. Inutil să mai precizez că toate concertele ei erau sold out în clubul din Los Angeles. „După acel moment, n-am mai cântat niciodată în localuri mici!”, a declarat Fitzgerald. „Îi sunt etern recunoscătoare!”, a conchis aceasta.

Foto - ellafitzgerald.com, Something's Gotta Give (1962)Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg