Prima şi ultima noapte în care Regina a părăsit palatul ca să se bucure de libertate. Gestul scandalos pe care l-a făcut

1 regina bun jpg jpeg

Înainte de a deveni Regina Marii Britanii, prinţesa adolescentă a primit permisiunea de a se strecura incognito pe străzile din Londra şi a lua contact direct cu oamenii de rând. Cu ce ocazie s-a întâmplat aşa ceva şi cum s-a simţit Elisabeta atunci?

Au trecut mai bine de 70 de ani de când sute de mii de oameni s-au adunat pe străzi, în întreaga lume, pentru a sărbători marea victorie, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. Dar ziua de 8 mai 1945 a fost specială pentru Prinţesa Elisabeta şi din alt motiv – a fost prima şi ultima ocazie cu care a putut merge pe străzi, ca orice muritor de rând, şi s-a bucurat de libertate totală. Ce a ales viitoarea Regină să facă?

Elisabeta avea 19 ani atunci, iar sora ei, Margaret, 15 şi erau amândouă, în acea zi, atât de încântate de vremurile pe care le trăiau, încât s-au dus amândouă la tatăl lor, Regele George al VI-lea şi la mama lor, Regina Elisabeta, pentru a le cere permisiunea să se bucure şi ele alături de popor de victoria mult aşteptată.

Părinţii regali au fost de acord ca cele două prinţese să părăsească Palatul Buckingham, dar cu două condiţii – să facă acest lucru seara, începând cu ora 21, şi să fie amândouă însoţite de un anturaj constituit din nu mai puţin de 16 persoane. Zis şi făcut!

„Eram îngrozite că puteam fi recunoscute”, şi-a amintit Regina ulterior despre seara cu pricina. Elisabeta a purtat o uniformă militară, pentru a nu sări în evidenţă în mulţime. În jurul ei, peste tot oamenii se ţineau de braţe şi mergeau pe străzi „mânaţi de un val de fericire şi uşurare”.

Margaret Rhodes, care făcea parte din anturajul regal al celor două surori, şi-a amintit că Elisabeta a dansat conga în faţa hotelului Ritz, împreună cu toţi cei alături de care se afla. Gestul viitoarei Regine a supărat destule persoane rigide de la acea vreme: „După cum era de aşteptat, n-a fost privit cu prea mare îngăduire asemenea gest”, a completat Rhodes.

O altă însoţitoare de-ale Elisabetei şi-a adus aminte cum „am fost luată pe sus de un ofiţer naval” şi sărutată, în timp ce altcineva şi-a exprimat ulterior uimirea cu privire la toate acele săruturi, îmbrăţişări şi gesturi tandre care aveau loc între oameni simpli şi necunoscuţi pe stradă.

Un alt moment important din acea seară unică a fost când Elisabeta şi Margaret au putut să-i privească pe părinţii lor apărând la balconul Palatului Buckingham şi salutând – pentru a opta oară în acea zi specială – mulţimile. Era pentru prima şi ultima dată când surorile puteau face asta ca simpli privitori, nu ca participanţi.  

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat când un străin a intrat în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?

Obosiţi şi entuziasmaţi, cei care formau grupul regal s-au întors în deplină siguranţă la Palat la miezul nopţii. Noaptea pe care Regina a petrecut-o în oraş, ca simplu cetăţean britanic, a devenit subiectul unui film între timp, denumit A Royal Night Out.

Regina Elisabeta a II-a a recunoscut, ani mai târziu, că întreaga experienţă a fost „una dintre cele mai memorabile nopţi din viaţa mea”.

Foto - Shutterstock, Reoyal Family Instagram



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg