Prinţesa Diana nu voia să-şi serbeze ziua de naştere. Un fost angajat de la palat dezvăluie motivul
În ciuda faptului că nu-şi dorea petreceri fastuoase cu ocazia împlinirii unei noi vârste, la Palatul Kensington era, în fiecare an, mare agitaţie în ziua de naştere a Prinţesei Inimilor. Totuşi care era motivul pentru care Lady Di nu voia să atragă prea mult atenţia de ziua ei?
Prinţul Harry şi Prinţul William s-au reunit, pe 1 iulie 2021, pentru a dezveli o statuie cu regretata lor mamă, pentru a marca aniversarea a 60 de ani de la naşterea ei. În acea zi specială, Diana a fost copleşită cu flori şi admiraţie din partea fanilor ei din întreaga lume. Fix aşa cum era şi pe vremea când trăia. Însă tocmai acest aspect nu-i plăcea în mod deosebit prinţesei...
Fostul ei chef, Darren McGrady, a dezvăluit acest lucru recent, pentru Fox News. Acesta a lucrat cu Diana în patru dintre zilele ei de naştere şi îşi aminteşte cum fosta soţie a Prinţului Charles nu-şi dorea niciodată să se facă mare tam-tam cu ocazia zilei ei de naştere.
Conform celor declarate de McGrady, Lady Di prefera, de fiecare dată, să-şi serbeze ziua în privat, alături de prieteni apropiaţi şi fără să se facă vreo mare agitaţie pe marginea subiectului. Iar, dacă pica într-o zi de lucru, voia doar să ia cina cu băieţii ei şi atât. Compania fiilor ei era cadoul perfect pentru ea.
„Nu-şi dorea niciodată vreo sărbătorire prea mare‟, dezvăluie Darren. „Îi era de-ajuns să meargă la restaurantul San Lorenzo cu un prieten, pentru a lua prânzul în linişte. Apoi, seara, făcea un duş sau o baie, după care îşi punea pe ea un prosop sau un halat, îşi usca părul cu un prosop, se ducea în bucătărie şi anunţa pe toată lumea că era pregătită pentru cină. Era totul foarte liniştit, foarte discret‟, a adăugat fostul angajat de la Palat. „Cred că era ca mai toate femeile care nu prea-şi doresc să serbeze faptul că îmbătrânesc‟, conchide acesta.
Însă, în ciuda dorinţelor sale, la palat era tot timpul mare agitaţie de ziua ei. „Era cel mai intens antrenament fizic de care aveam parte în bucătăria de la etajul al doilea‟, spune McGrady în glumă. „La fiecare cinci minute, cineva de la vreo asociaţie caritabilă sau un prieten de-al ei trimitea flori la palat, aşa că trebuia să fug la uşa de la intrare, să iau buchetele de flori şi apoi să fug înapoi sus, la etaj, doar pentru ca soneria să sune din nou imediat‟, mărturiseşte chef-ul care-şi aminteşte cum palatul era, an de an, plin de flori în acea zi specială.
„Mirosea minunat şi nu cred că voi uita vreodată acel miros îmbietor, acea amintire despre cum intram în apartamente şi în sala unde se lua masa şi miroasem multitudinea de flori‟, spune McGrady. Tot acesta a ţinut să precizeze că cel mai mult o deranjau pe Diana cadourile primite: „Cred cu certitudine că, atunci când venea vorba de cadouri, ea prefera să le ofere şi nu să le primească. Se simţea stânjenită atunci când primea cadouri.‟
Autorul cărţii Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen susţine că acest lucru evidenţia generozitatea Prinţesei Diana. În plus, acesta e de părere că, dacă Lady Di ar fi în viaţă acum, şi-ar fi petrecut ziua de naştere cu nepoţii şi nepoţelele ei.
„Prinţesa şi-a dorit dintotdeauna o fetiţă. O ţinea cu aşa drag pe fiica mea Kelly în braţe imediat ce soţia mea, Wendy, a ieşit din maternitate! Cred că ar fi fost extrem de încântată să petreacă timpul cu Charlotte şi, eventual, Lilibet. Şi cu băieţii, bineînţeles, însă fetiţele erau febleţea ei!‟
Foto - Profimedia