Produse de înfrumuseţare care îţi pot dăuna fără să-ţi dai seama. Cui sunt contraindicate cele cu vitamina E?

2 a20452108 original img jpg jpeg

Tendinţele în schimbare ne împing în mod constant către folosirea de noi produse de înfrumuseţare. În timp ce unele dintre ele pot fi benefice, altele prezintă riscuri.

Unele tipuri de uleiuri şi seruri faciale pot irita tenul. De asemenea, există o serie de măşti de faţă care conţin ingrediente dăunătoare. Aruncă o privire mai atentă asupra unor produse cosmetice populare pe care mulţi dintre noi le folosim aproape zilnic! Verifică-le şi gândeşte-te de două ori înainte de a le cumpăra. De pildă, unele dispozitive de curăţare a tenului care sunt folosite zilnic au dezavantajul de a duce la o supra-exfoliere. Acţiunea agresivă a acestora poate creşte sensibilitatea pielii şi poate provoca iritaţii sau acnee. Exfolierea chimică uşoară ar fi o alternativă la dispozitivele menite să elimine celulele moarte ale pielii fără a agresa pielea.

Uleiurile faciale nu trebuie folosite zilnic

Uleiurile esenţiale sau faciale sunt promovate ca o alternativă naturală la alte produse hidratante. Totuşi, aplicarea zilnică a acestora ar putea conduce la unele persoane la reacţii alergice, deshidratarea tenului sau la apariţia urticariei, a unor vezicule. Dacă vrei să foloseşti uleiuri esenţiale pe piele, asigură-te că le amesteci cu ulei vegetal, de măsline sau de floarea-soarelui, pentru a evita iritaţia.

Citeşte şi:

Vrei să arăţi ca o divă? Cât cheltuie cele mai frumoase femei din lume pe machiaj

Vitamina E, contraindicată celor cu tenul gras

O vitamină protectoare pentru piele în faţa radicalilor liberi şi a razelor ultraviolete, vitamina E nu este benefică tuturor. Cei care au tenul gras sau predispus la acnee nu ar trebui să aplice pe piele vitamina E. Poate înfunda porii şi favoriza cicatricile sau erupţiile cutanate. Pentru a beneficia de efectele sale benefice, introdu în dietă mai multe alimente bogate în vitamina E: ardei gras, arahide, avocado, dovleac.

Gelurile intime au un dezavantaj

Utilizarea gelurilor de igienă intimă poate creşte riscul de infecţii fungice şi bacteriene. Şerveţelele parfumate conţin substanţe chimice periculoase care nu ar trebui aplicate pe zonele sensibile. Acestea ar putea perturba echilibrul natural şi te expun la infecţii.

Cum scapi uşor de punctele negre! Peria de curăţare şi măştile cu argilă şi cărbune dau rezultate vizibile rapid

Rolele de jad chiar sunt eficiente?

Piatra de pe instrument este întotdeauna rece, iar masarea pielii cu aceasta poate reduce temporar roşeaţa şi inflamaţia. Masarea diferitelor zone ale feţei poate îmbunătăţi circulaţia sângelui şi-ţi poate oferi un aspect mai sănătos. Cu toate acestea, nu există dovezi ştiinţifice care să arate că utilizarea rolei de jad vă poate ajuta la reducerea ridurilor fine sau la atenuarea erupţiilor cutanate. Masajul facial s-a dovedit a fi mai eficient.

Produsele de machiaj cu factor de protecţie solară

Pentru ca SPF-ul cremelor sau fondului de ten să fie benefic pielii, ar trebui să aplici un strat foarte gros de produs pe faţă. Ai avea nevoie de 7 ori cantitatea obişnuită de fond de ten pentru a obţine protecţie solară. În schimb, ar fi mai uşor să aplici un strat de loţiune cu protecţie solară cu SPF 30 sau mai mult, apoi fondul de ten.