Ray Charles, dependent de droguri. “Cine trăieşte în întuneric are nevoie de ceva care să-l ajute…”

1 ray charles shutterstock 723964369 jpg jpeg

Dependenţa este o boală cruntă şi complicată, iar muzicianul fără vedere a avut ghinionul de a-i fi expus consumul de droguri excesiv în faţa lumii în cel mai jignitor mod cu putinţă.

Conform celor publicate de Weekly View, în timp ce se afla în turneu în Indianapolis în 1961, Charles a primit un telefon de la cineva care-i putea oferi drogurile mult dorite. Artistul a cumpărat de la acesta marijuana şi heroină şi apoi le-a consumat. Iar a doua zi de dimineaţă s-a trezit într-o situaţie fără precedent, care l-a prezentat lumii întregi aşa cum nu-şi dorea niciodată să fie prezentat.

A doua zi dimineaţă, a bătut cineva la uşa camerei lui de hotel. Erau poliţiştii care aflaseră că cumpărase droguri chiar de la cei care i le-a văndut. Ce s-a întâmplat apoi?

Charles s-a simţit complet umilit. În primul rând, din cauza etichetei care i s-a pus instantaneu – aceea de dependent de droguri obişnuit – şi apoi pentru că întregul său caz a fost expus în faţa publicului şi a presei din întreaga lume fără care el să poată împiedica acest lucru.

Unul dintre reporterii ajunşi la faţa locului l-a şi întrebat pe muzician cum de s-a apucat de droguri, la care Ray şi-a spus povestea sa tristă de viaţă: “Am început să consum tot felul de chestii la 16 ani. Atunci mi-am început cariera în showbiz. După care am simţit nevoia să iau mai mult şi mai mult… Cineva care trăieşte în întuneric are nevoie de ceva care să-l facă să meargă mai departe. Viaţa de zi cu zi e prea mult pentru unul ca mine!”

Din păcate, umilirea la care a fost supus atunci, când toată lumea a afla secretul său întunecat, nu l-a determinat pe Charles să renunţe la heroină. După cum a recunoscut în revista Rolling Stone în 1973, “Să fim serioşi! Dacă cineva nu vrea să se oprească din făcut ceva anume, nici judecătorul, nici psihiatrul, nici gardianul, nimeni nu-l poate convinge s-o facă. Eşti convins că ştii ce vrei să faci cu viaţa ta şi cu asta basta!”.

Ray Charles a reuşit, totuşi, să se lase de droguri după o altă dată când a fost prins în flagrant, în 1965.

Legenda muzicii soul, pe care Frank Sinatra a denumit-o „singurul geniu adevărat în show business”, a murit în 2004, la 74 de ani, din cauza cancerului la ficat.

Foto - ShutterstockRecente

Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg
6 shirley temple profimedia 0098284926 jpg jpeg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Anne Hathaway jpg
Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg
Brad Pitt jpg
mercur retrograd png
1 elon musk jpg jpeg
Salma Hayek jpeg