Ray Charles, dependent de droguri. “Cine trăieşte în întuneric are nevoie de ceva care să-l ajute…”

1 ray charles shutterstock 723964369 jpg jpeg

Dependenţa este o boală cruntă şi complicată, iar muzicianul fără vedere a avut ghinionul de a-i fi expus consumul de droguri excesiv în faţa lumii în cel mai jignitor mod cu putinţă.

Conform celor publicate de Weekly View, în timp ce se afla în turneu în Indianapolis în 1961, Charles a primit un telefon de la cineva care-i putea oferi drogurile mult dorite. Artistul a cumpărat de la acesta marijuana şi heroină şi apoi le-a consumat. Iar a doua zi de dimineaţă s-a trezit într-o situaţie fără precedent, care l-a prezentat lumii întregi aşa cum nu-şi dorea niciodată să fie prezentat.

A doua zi dimineaţă, a bătut cineva la uşa camerei lui de hotel. Erau poliţiştii care aflaseră că cumpărase droguri chiar de la cei care i le-a văndut. Ce s-a întâmplat apoi?

Charles s-a simţit complet umilit. În primul rând, din cauza etichetei care i s-a pus instantaneu – aceea de dependent de droguri obişnuit – şi apoi pentru că întregul său caz a fost expus în faţa publicului şi a presei din întreaga lume fără care el să poată împiedica acest lucru.

Unul dintre reporterii ajunşi la faţa locului l-a şi întrebat pe muzician cum de s-a apucat de droguri, la care Ray şi-a spus povestea sa tristă de viaţă: “Am început să consum tot felul de chestii la 16 ani. Atunci mi-am început cariera în showbiz. După care am simţit nevoia să iau mai mult şi mai mult… Cineva care trăieşte în întuneric are nevoie de ceva care să-l facă să meargă mai departe. Viaţa de zi cu zi e prea mult pentru unul ca mine!”

Din păcate, umilirea la care a fost supus atunci, când toată lumea a afla secretul său întunecat, nu l-a determinat pe Charles să renunţe la heroină. După cum a recunoscut în revista Rolling Stone în 1973, “Să fim serioşi! Dacă cineva nu vrea să se oprească din făcut ceva anume, nici judecătorul, nici psihiatrul, nici gardianul, nimeni nu-l poate convinge s-o facă. Eşti convins că ştii ce vrei să faci cu viaţa ta şi cu asta basta!”.

Ray Charles a reuşit, totuşi, să se lase de droguri după o altă dată când a fost prins în flagrant, în 1965.

Legenda muzicii soul, pe care Frank Sinatra a denumit-o „singurul geniu adevărat în show business”, a murit în 2004, la 74 de ani, din cauza cancerului la ficat.

Foto - ShutterstockRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg