Remedii eficiente împotriva mătreţii

1 75038 original jpg jpeg

Ai încercat fel şi fel de şampoane, dar nici unul nu te-a scăpat de mătreaţă? Nu te descuraja! Iată la ce remedii naturale poţi apela pentru a scăpa de această problemă.

Aspirina

Are mai multe utilizări decât tratarea,pur şi simplu,a unei dureri de cap. Ia două aspirine,zdrobeşte-le până obţii o pudră fină şi adaugă praful în cantitatea de şampon cu care te speli. Şamponează părul şi lasă aspirina să acţioneze două minute,după care clăteşte cu apă călduţă din abundenţă,pentru a înlătura orice urmă de medicament. Aspirina conţine salicilaţi,substanţe care deschid porii,accelerând vindecarea rănilor.

Citeşte şi:

Mătreaţa:cauze şi tratamente

Apa de rozmarin alungă mătreaţa

Uleiuri naturale

Uleiul de nucă de cocos,uleiul de migdale sau cel de măsline poate fi utilizat pentru a menţine scalpul hidratat şi previne apariţia mătreţii. Încălzeşte câteva linguriţe de ulei,după care pune-le într-un bol şi aplică-le pe scalp. Masează şi asigură-te că tot scalpul va fi acoperit. Acoperă-ţi părul cu un prosop curat şi lasă uleiul să acţioneze pe perioada nopţii. Apoi,spală-te bine pe păr dimineaţa.

Oţet de mere

Nu este folosit doar pentru curăţarea geamurilor. Oţetul poate fi utilizat şi în prevenirea apariţiei mătreţii. După ce-ţi şampozezi părul,amestecă într-un bol două ceşti de oţet de mere cu două ceşti cu apă rece. Clăteşte-ţi părul cu această soluţie.

Bicarbonat de sodiu

Te scapă de mirosurile neplăcute din frigider,fiind în acelaşi timp şi o opţiune de tratament pentru mătreaţă. Înlocuişte şamponul cu bicarbonat de sodiu timp de câteva săptămâni. Ai grijă să clăteşti foarte bine părul după aceea.

Suc de lămâie

Masarea scalpului cu suc de lămâiete poate ajuta să scapi de mătreaţă. Este important ca după masaj să laşi sucul să acţioneze 20 de minute,după care slăteşte-ţi bine părul. Repetă procedeul în fiecare zi,pentru ca remediul să dea rezultate.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!