Remedii inedite pentru un ten fără cusur

1 66349 original jpg jpeg

În lupta împotriva urmelor lăsate de trecerea anilor pe chipul tău, poţi apela cu încredere la anumite remedii naturale, dar mai puţin cunoscute. Iată care sunt acestea!

Ovăz împotriva acneei

Fulgii de ovăz au proprietăţi antiinflamatoare şi hidratante,deoarece sunt îmbogăţiţi cu beta-glucan,o fibră solubilă care creează o particulă protectoare la suprafaţa pielii împotriva impurităţilor. Aşază un pumn de fulgi de ovăz într-un prosop curat şi subţire şi înmoaie-l într-un vas cu apă căldă. Lasă-l pentru 2 minute,după care stoarce-l foarte bine. Repetă operaţiunea de 4-5 ori,până apa devine uşor tulbure. Spală-te cu ea,iar la sfârşit tamponează-te cu un prosop.

Citeşte şi:

Trucuri antiîmbătrânire pentru ochi

5 măşti eficiente pentru tenul tău

Ulei de avocado pentru hidratare

Are un conţinut bogat în acizi graşi,care ajută la menţinerea nivelului de hidratare al tenului,în timp ce vitaminele antioxidante A,C şi E,îţi protejează pielea de eventualele daune. Combină în cantităţi egale ulei de avocado şi ulei de primula şi masează faţa cu 5-6 picături în fiecare seară,după ce în prealabil ai îndepărtat machiajul. La sfârşit,aplică un prosop înmuiat în apă caldă pentru a deschide porii,încât hidratarea să fie în profunzime.

Lapte pentru exfoliere

Cauţi o mască exfoliantă care să fie delicată cu tenul tău? Încearcă laptele,întrucât conţine acid lactic,un exfoliant natural,care are grijă de pielea ta,lăsând-o curată şi hidratată. Adaugă în apa de baie un litru de lapte cu 3,5% grăsime,împreună cu 10 picături de ulei de lavandă. Masează uşor pielea cu un burete,iar la final ceulele moarte de la suprafaţa pielii vor fi îndepărtate complet.