Sare de bucătărie pentru piele. 5 moduri în care o poţi utiliza

sare de bucătărie pentru piele jpeg

Acest ingredient banal, pe lângă faptul că îmbogăţeşte gustul alimentelor, poate fi folosit cu succes şi în măştile şi exfoliantele pentru corp. Utilizate cu regularitate, acestea te scapă de acnee, punctele negre şi pungile de sub ochi. Iată un ghid despre cum să foloseşti sare de bucătărie pentru piele.

1. Sare de bucătărie pentru piele - Exfoliant pentru corp

O dată pe săptămână trebuie să apelezi la un scrub cu sare,pentru a scăpa de celulele moarte. Prin eliminarea acestora,pielea se regenerează. Pune într-un vas o ceaşcă de sare fină,2 de ulei de migdale sau de ulei de seminţe de struguri şi 5 picături de ulei esenţial de lavandă. Amestecă bine,iar după duş masează-ţi pielea cu acest preparat prin mişcări circulare. Clăteşte cu apă călduţă.

2. Loţiune tonică pentru faţă

Dacă ştii că ai tenul predispus să dezvolte pustule şi puncte negre,foloseşte cu încredere o soluţie cu sare,pentru a avea un ten fără probleme. Amestecă 1 linguriţă de sare şi una cu oţet de mere cu 2 căni de apă. Pune ingredientele într-o sticlă cu pulverizator şi agită. Pulverizează soluţia de sare de bucătărie pentru piele pe tenul curat şi ai grijă să ţii ochii închişi. Las-o să acţioneze 5 minute,după care clăteşte cu apă călduţă şi hidratează tenul.

3. Sare de bucătărie pentru piele - Mască pentru acnee

Dacă ai coşuri pe faţă,spate sau gât,foloseşte următorul tratament pentru a curăţa pielea şi pentru a reduce inflamaţiile. Amestecă într-un vas 1 linguriţă de sare cu 3 linguriţe de apă fierbinte,pentru ca sareasă se dizolve. Aşteaptă să se răcească,apoi adaugă 1 linguriţă de miere şi amestecă bine,până obţii o pastă omogenă. Aplică masca pe pielea curată şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă,tamponează cu un prosop curat şi aplică o cremă hidratantă. Urmează procedeul o dată la 2-3 zile,până vezi îmbunătăţiri. 

4. Comprese pentru atenuarea cearcănelor

Nopţile nedormite,stilul de viaţă haotic sau excesul de alcool şi de tutun îşi lasă amprenta pe chipul tău,favorizând apariţia pungilor de sub ochi. Acestea pot fi estompate,dacă foloseşti comprese cu sare. Amestecă 25 de grame de sare în 250 ml de apă. Îmbibă în acest preparat 2 dischete de bumbac şi aplică-le pe ochi. Ţine-le 10-15 minute,pentru a diminua aspectul de ochi obosiţi. 

5. Sare de bucătărie pentru piele - Baie cu sare pentru o piele catifelată

Pentu a te bucura de beneficiile băilor cu sare,optează pentru cea grunjoasă,deoarece conţine peste 80 de substanţe minerale şi oligominerale. După baie vei avea pielea fermă şi fină la atingere. Pune într-un bol jumătate de cană de sare,jumătate de cană de argilă albă şi 5 picături de ulei esenţial la alegere. Omogenizează ingredientele şi adaugă 4-5 linguri din amestec în apa de baie.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg