Scapă de punctele negre cu cele mai eficiente soluţii!

1 75993 original jpg jpeg

Punctele negre sunt cea mai frecventă problemă a tenului, ele formându-se acolo unde există exces de sebum: frunte, nas şi bărbie. Dar în sezonul cald, punctele negre devin mai vizibile, deoarece transpiraţia este mai excesivă, potrivit medicilor dermatologi. 

Încearcă aceste remedii naturale pentru eliminarea şi chiar prevenirea punctelor negre:

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiseptice, putând curăţa şi îndepărta celulele moarte.. Pentru punctele negre, prepară o pastă dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu şi trei linguri de apă. Aplic-o pe zonele afectate de punctele negre, las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Această masca va deschide porii, lăsând pielea curată şi catifelată

Înainte de a aplica pasta pe toată faţa, testează pe pielea de la încheietura mâinii ca să vezi dacă există vreo reacţie.

Zahăr

Acidul glicolic găsit în zahăr acţionează ca un exfoliant natural. Poate ajuta chiar la combaterea acneei prin îndepărtarea pielii moarte. În plus, regenerează pielea prin stimularea producţiei de colagen. Prepară o mască din două linguri de fulgi de ovăz, o lingură de miere, două linguri de lapte şi o jumătate de banană. Aplică pasta obţinută pe faţa curată, las-o să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Albuş

În timp ce albuşul se usucă, pielea se strânge, porii se deschid şi excesul de sebum este ţinut sub control. Bate un 2-3 albuşuri spumă şi aplică amestecul pe faţă, mai mult pe zonele afectate de punctele negre. Las-o să acţioneze până se usucă, apoi şterge pielea cu un prosop umed sau clăteşte cu apă călduţă.

Miere

Cercetătorii susţin că mierea poate fi un substitut mai sigur, deoarece nu are efecte adverse. Mierea poate fi aplicată direct pe piele (pe coşuri sau pe punctele negre). În plus, mierea are proprietăţi antimicrobiene foarte puternice.

Pastă de dinţi

Un remediu popular pentru eliminarea punctelor negre este pasta de dinţi. Se crede că acţiunea antimicrobiană a pastei poate contribui la curăţarea zonei. Cu toate acestea, pasta de dinţi acţionează mai bine asupra punctelor albe, spun cercetătorii. Aplică pastă de dinţi doar pe zona afectată de punctele negre şi nu o lăsa mai mult de 5 minute. Poate usca pielea foarte tare!

dacă ai tenul uscat sau sensibil, nu încerca acest remediu natural împotriva punctelor negre.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!