Scarlett Johansson a minţit pentru a primi primul ei rol. N-a avut o copilărie uşoară, pe străzile din New York

1 shutterstock 160849703 jpg jpeg

Devenită star la Hollywood după rolul Charlotte din „Rătăciţi printre cuvinte” (2003), Scarlett Johansson şi-a început cariera cu o minciună care a ajutat-o să primească un prim rol la o vârstă fragedă.

Sofia Coppola, regizorul filmului „Rătăciţi printre cuvinte” a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu, dar Johansson nu a primit nicio recunoaştere. Recompensa ei a fost o cale rapidă spre faimă. A continuat să stabilească o relaţie strânsă de lucru cu Woody Allen şi a colaborat cu o serie de alţi regizori aclamaţi de critici şi a atins succesul, în ciuda trecutului presărat cu momente dificile înainte de a pătrunde în lumea de la Hollywood.

A crescut pe străzile din New York

Tatăl actriţei Scarlett Johansson este danez, dar ea este 100% o fată din Manhattan. Actriţa a crescut în New York şi-şi aminteşte cu drag de copilărie. „Amintirile mele cele mai vii despre New York sunt din anii ’90. Atunci, pe la vârsta de 11 sau 12 ani, strada era a mea”, i-a spus ea regizorului Darren Aronofsky pentru revista „Interview”.

A frecventat cursurile unei şcoali care se află acum într-o zonă populară, dar care nu era la fel de modernă pe atunci. „Când locuiam eu acolo, era ceva diferit”, a spus Johansson. „Am crescut într-o zonă de locuinţe ale unor oameni cu venituri medii din West Village, care acum, desigur, a fost transformată în zonă de apartamente.” S-a alăturat unui grup de studenţi „care fumau şi ascultau Beatles”.

Actriţa a recunoscut că a avut ceva probleme din punct de vedere academic: "Am primit un punctaj destul de scăzut la finalul şcolii, dar asta a fost probabil pentru că nu am răspuns la jumătate din întrebările de la matematică".

Familia ei s-a destrămat din cauza problemelor financiare

Se spune că Johansson are o valoare de 165 de milioane de dolari, dar, pe când era un copil, familia ei nu prea avea mulţi bani. Actriţa a crescut într-o familie de 6 persoane şi s-a bazat pe ajutorul guvernului pentru a trece cu bine peste greutăţile financiare „Părinţii mei creşteau 4 copii într-o gospodărie cu venituri mici din Manhattan, deci nu le-a fost uşor", a mărturisit ea.

Din păcate, relaţia dintre părinţii Melanie şi Karsten s-a destrămat sub presiunea necazurilor şi au mers pe căi separate. Melanie s-a îndreptat spre vest, spre California, în timp ce Johansson, care avea 13 ani la acea vreme, şi fratele ei geamăn, Hunter, au rămas în New York cu tatăl lor. Johansson a spus că nu a avut niciodată resentimente faţă de mama ei din cauză că a plecat. „Mama a încercat cât mai mult posibil să reziste", a povestit actriţa, explicând că mariajul părinţilor a avut probleme timp de ani de zile: „Când ne-am născut eu şi fratele meu geamăn, căsătoria părinţilor mei cred că era deja sub tensiune”.

A moştenit pasiunea mamei pentru film

Întrebată dacă mama ei era pasionată de filme, Scarlett Johansson a confirmat. Se pare că Melanie este o mare amatoare de filme, iar pasiunea ei a fost transferată şi fiicei încă de la o vârstă fragedă. „Mama mi-a arătat o mulţime de filme când eram copil. Îi plăceau filmele musical dar nu numai”, a spus ea. Gustul eclectic al mamei sale în privinţa cinematografiei a fost în mod clar o mare influenţă asupra lui Johansson şi se poate vedea asta şi astăzi, întrucât ea pare să se simtă la fel de confortabil într-un film indie, precum şi într-o comedie sau un blockbuster. Cât despre mama ei, Melanie este încă pasionată de filme. „Este încă un consumator avid de film”, a spus Johansson.

A minţit pentru a lua primul rol

Scarlett Johansson şi-a făcut debutul în film în comedia „North” din 1994 ca fiică a personajului jucat de actorul John Ritter. Următorul ei tată pe platourile de filmare a fost Sean Connery în 1995, în pelicula „Just Cause”, un thriller juridic în care fosta vedetă 007 a interpretat un profesor de drept de la Harvard. În 1996, a jucat rolul lui Manny în comedia „Manny & Lo”, iar în 1997 a apărut în „Home Alone 3”. Prima ei mare ocazie de a impresiona cu adevărat a venit în „Îmblânzitorul de cai”, dar a trebuit să mintă pentru a-şi primi rolul.

Când regizorul şi actorul Robert Redford a întrebat-o pe Scarlett (atunci în vârstă de 13 ani) dacă a mai urcat vreodată pe un cal, ea a confirmat, numărând mental de câte ori şi-a călărit căluţul de jucărie în copilărie. „Nu am avut niciun fel de antrenament pentru a lucra cu un cal”, a declarat ea în timpul filmărilor. „Nu ştiam ce fac. Eram foarte nesigură, dar sunt mult mai încrezătoare acum. După ce am luat multe lecţii, am devenit obsedată de echitaţie, deci este un lucru nou pentru mine şi sunt foarte entuziasmată!”

Filmul a fost realizat în Montana, iar Johansson s-a îndrăgostit de frumuseţea acelui stat american într-atât de mult încât s-a căsătorit acolo în 2014 cu Romain Dauriac. Din păcate, mariajul lor a luat sfârşit la numai 3 ani după aceea.

FOTO: ShuuterstockRecente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg