Se taie sau nu cuticulele? În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege!

1 manichiura jpg jpeg

O şedinţa la salonul de manichiură poate reprezenta o sesiune completă de relaxare, la fel ca la masaj. Trebuie doar să te aşezi confortabil pe scaun şi să profiţi de îngrijirea profesională. Poate un singur lucru te-ar putea preocupa - tăierea cuticulelor. Îl laşi sau nu pe manichiurist să facă acest lucru? Iată ce spun experţii!

Există persoane care îşi văd mai des manichiuristele decât pe cei mai apropiaţi prieteni. Şi acest lucru este de înţeles! Pentru că felul în care îţi îngrijeşti unghiile poate fi cartea ta de vizită. Se zice că aspectul manichiurii spune multe despre caracterul şi starea ta psihică.

De asemenea, şedinţa la salonul de manichiură poate fi tot ce îţi poţi dori după o zi plină. Specialistul în manichiură se ocupă de unghiile tale, în timp ce tu te relaxezi. Există un singur aspect de care trebuie să ţii cont - tăierea cuticulelor. Îl laşi pe specialist să îţi taie cuticulele?

Tăierea cuticulelor prezintă un risc pentru sănătate. Cuticula protejează unghia de bacteriile ce pot infecta baza unghiei. Aşadar, dacă îţi vei tăia cuticula, există un potenţial mare de infectare sub unghie şi în piele.

Una dintre ele mai frecvente infecţii este Paronichia (Panaritiul) - cea mai cunoscută afecţiune a unghiei, care are loc în urma unui traumatism. Atunci când o cuticulă se inflamează, bacteriile acumulate atacă pielea şi infectează întreaga zonă. În plus, poate deteriora permanent celulele care formează unghia. Există situaţii în care, Paronichia poate duce la dureri severe şi necesită tratament.

Ţine cont că examinarea cuticulelor se face doar de către medicul dermatolog! În special, în cazul în care simţi dureri în această zonă sau observi umflături şi roşeaţă în jurul unghiei.

În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege

Da, ai citit bine! Tăierea cuticulei în interiorul unui salon este o practică interzisă de lege în mai multe state din America. Inclusiv în New York, Arizona, Idaho şi Mississipi, scrie „Brightside‟. În aceste zone, tăierea cuticulei este considerată o procedură chirurgicală. Această restricţie se datorează faptului că există un risc de a tăia accidental cuticula unui client, lucru care poate duce la infecţie. Mai ales dacă ustensilele nu sunt curăţate şi sterilizate corespunzător.

Cum scapi de cuticule în trei paşi?

Dacă cuticulele îţi dau bătăi de cap, poţi scăpa de ele astfel:

Sursă foto: Shutterstock Recente

Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg