Se taie sau nu cuticulele? În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege!

1 manichiura jpg jpeg

O şedinţa la salonul de manichiură poate reprezenta o sesiune completă de relaxare, la fel ca la masaj. Trebuie doar să te aşezi confortabil pe scaun şi să profiţi de îngrijirea profesională. Poate un singur lucru te-ar putea preocupa - tăierea cuticulelor. Îl laşi sau nu pe manichiurist să facă acest lucru? Iată ce spun experţii!

Există persoane care îşi văd mai des manichiuristele decât pe cei mai apropiaţi prieteni. Şi acest lucru este de înţeles! Pentru că felul în care îţi îngrijeşti unghiile poate fi cartea ta de vizită. Se zice că aspectul manichiurii spune multe despre caracterul şi starea ta psihică.

De asemenea, şedinţa la salonul de manichiură poate fi tot ce îţi poţi dori după o zi plină. Specialistul în manichiură se ocupă de unghiile tale, în timp ce tu te relaxezi. Există un singur aspect de care trebuie să ţii cont - tăierea cuticulelor. Îl laşi pe specialist să îţi taie cuticulele?

Tăierea cuticulelor prezintă un risc pentru sănătate. Cuticula protejează unghia de bacteriile ce pot infecta baza unghiei. Aşadar, dacă îţi vei tăia cuticula, există un potenţial mare de infectare sub unghie şi în piele.

Una dintre ele mai frecvente infecţii este Paronichia (Panaritiul) - cea mai cunoscută afecţiune a unghiei, care are loc în urma unui traumatism. Atunci când o cuticulă se inflamează, bacteriile acumulate atacă pielea şi infectează întreaga zonă. În plus, poate deteriora permanent celulele care formează unghia. Există situaţii în care, Paronichia poate duce la dureri severe şi necesită tratament.

Ţine cont că examinarea cuticulelor se face doar de către medicul dermatolog! În special, în cazul în care simţi dureri în această zonă sau observi umflături şi roşeaţă în jurul unghiei.

În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege

Da, ai citit bine! Tăierea cuticulei în interiorul unui salon este o practică interzisă de lege în mai multe state din America. Inclusiv în New York, Arizona, Idaho şi Mississipi, scrie „Brightside‟. În aceste zone, tăierea cuticulei este considerată o procedură chirurgicală. Această restricţie se datorează faptului că există un risc de a tăia accidental cuticula unui client, lucru care poate duce la infecţie. Mai ales dacă ustensilele nu sunt curăţate şi sterilizate corespunzător.

Cum scapi de cuticule în trei paşi?

Dacă cuticulele îţi dau bătăi de cap, poţi scăpa de ele astfel:

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg