Secretele unui păr sănătos şi frumos

1 75038 original jpg jpeg

Îl poţi prinde, îl poţi îndrepta, îl poţi lăsa liber sau îl poţi ondula, însă fiecare dintre aceste procedee are efecte nedorite asupra părului tău. Iată cum îl poţi proteja încât să-şi păstreze vitalitatea.

Schimbă frecvent peria de păr

Utilizarea aceleaşi perii pe o durată lungă de timp poate provoca deteriorarea firului de păr. La unele perii,bobiţele din vârful acelor se rup,iar firul se agaţă şi se rupe,deoarece devine mai fragil. Renunţă la periile din metal şi optează pentru una din materiale naturale,cum ar fi bambus,sau din ace sintetice flexibile.

Protejează-ţi părul de căldură

Pe măsură ce înaintezi în vârstă,părul îşi pierde din hidratare,deoarece glandele de la nivelul scalpului nu mai produc la fel de mult ulei. Foehnul usucă părul chiar dacă te ajută să-i dai volum sau să realizezi diverse coafuri. Din acest motiv este bine să aplici pe păr o substanţă menită să-l protejeze,iar cele pe bază de glicerină sunt cele mai indicate.

Accelerează creşterea părului

Odată cu trecerea anilor,numărul firelor de păr se reduce,lăsându-ţi podoaba capilară fără volum. Foloseşte o spumă pentru volum,care nu-l încarcă şi renunţă la gel sau creme care au tendinţa de a accelera căderea părului. De asemenea,este bine să mănânci fructe şi legume proaspete pentru ca părul să aibă toate substanţele nutritive de care are nevoie. Nu trebuie uitate nici măştile de păr hidratante,care pot reda strălucirea şi vitalitatea firelor.

Citeşte şi:

Cum să-ţi îngrijeşti părul cu lămâie

Trucuri pentru un păr strălucitor