Sfaturi esenţiale antiîmbătrânire

1 73788 original jpg jpeg

Indiferent de vârstă, ne dorim ca pielea să fie sănătoasă şi să arate frumos. Obiceiurile zilnice, stilul de viaţă şi ereditatea acţionează ca un factor major pentru determinarea stării de sănătate a pielii. De aceea, iată câteva sfaturi esenţiale pentru antiîmbătrânire, de care să ţii cont.

1. Curăţă pielea zilnic.

Trebuie să te speli de cel puţin două ori pe zi. Foloseşte o cremă cu ulei pentru pielea uscată sau fără ulei pentru tenul gras. Pe faţă trebuie să te speli cu apă călduţă,deoarece apa fierbinte va închide porii şi va îndepărta umiditatea naturală a pielii.

Citeşte şi:Ce este şi la ce foloseşte apa micelară

  

2. Foloseşte o cremă hidratantă bună.

Pentru tenul gras,poţi folosi mierea,pe care-o aplici direct pe piele şi o laşi să acţioneze cinci minute,după care clăteşti cu apă călduţă. Miere de albine oferă cantitatea potrivită de hidratare necesară tenului gras. În schimb,pielea normală şi uscată necesită un hidratant bun.

Odată cu înaintarea în vârsta,pieleaîşi pierde din strălucire,dar un hidratant bun o va ajuta să-şi păstreze strălucirea,o va proteja de daunele produse factorii externi şi va păstra celulele superficiale ale pielii translucide.

3. Renunţă încetul cu încetul la produsele cosmetice.    

Pentru ca ridurile să fie mai puţin vizibile pe faţă,multe femei apelează la o cantitate mare de machiaj şi corector care cauzează de fapt mai mult rău pielii. Machiajulmineral este considerat cel mai bun pentru toate tipurile de piele,la orice vârstă. Indiferent de cum alegi să ai grijă de pielea ta,vizitează un dermatolog. Acesta te va ajuta şi sfătui ce este mai bine pentru sănătatea pielii,în funcţie de vârsta avută.

  4. Stimulează nivelul de colagen din piele.    

Colagenul este secretul pielii tinere şi ferme,dar cantitatea produsă de piele scade odată cu înaintarea în vârstă. Dar nu-ţi face griji. Vitamina A ajută la stimularea nivelului de colagen din piele. Apelează la măşti faciale pe bază de fructe,legume şi uleiuri. Sunt naturale şi eficiente.

Citeşte şi:Reţete de măşti antiîmbătrânire cu ingrediente din bucătărie

5. Hidratează-te

Începe-ţi ziua bând un pahar cu apă şi continuă să bei pe parcursul zilei. Renunţă la băuturile nesănătoase şi bogate în zahăr,pentru că acestea dăunează pielii. Păstrează la îndemână o sticlă cu apă şi bea de câte ori simţi că este nevoie. Ajută la menţinerea pielii întinse,plus că elimină toxinele din organism.

  Alte sfaturi sunt:    

-Exfolierea pielii;-Aplicarea zilnică a unei cereme pentru ochi;-Folosirea unui ser antioxidant;-Să se doarmă cel puţin 8 ore pe noapte;-Îmbunătăţeşte alimentaţia;-Îmbunătăţeşte stilul de viaţă.

Sursă+credit foto:www.stylepresso.com