Sfaturi pentru părul extrem de deteriorat

1 73367 original jpg jpeg

Părul deteriorat este extrem de dureros, dar nu fizic, ci emoţional. Dintr-un motiv sau altul, părul devine uscat şi îşi pierde strălucirea. Dar iată câteva sfaturi care te vor ajuta să previi şi combaţi părul afectat.

Principala cauză a părului deteriorat este alimentaţia lipsită de substanţe nutritive,fiind esenţiale pentru sănătatea organismului,cât şi a părului. Dacă părul a devenit subţire şi se rupe cu uşurinţă,înseamnă că ai păruldeteriorat.Dar,din păcate,pentru că nu este observat la timp că sănătatea părului este deteriorată şi că aspectul este neplăcut,poţi alege să-i tunzi vârfurile,adică capetele moarte ale părului,ele fiind cele mai afectate,şi acest lucru este vizibil.

Iată cum să previi şi să ai grijă de sănătatea părului: Tunde vârfurile

Acesta este principalul pas de care nu putem scăpa,dacă avem părul deteriorat. După o perioadă de timp,vârfurile sunt afectate şi orice am face nu se vor vindeca. De aceea,ele trebuie tăiate şi lăsate să se regenereze.

Citeşte şi:Varza,alimentul-minune pentru un păr puternic

Aplică balsam

De foarte multe ori,avem tendinţa de a nu mai aplica balsam pe păr după ce-l spălăm cu şampon. Acesta este unul dintre motivele pentru care părul se deteriorează. Dacă părul este predispus la uscare,ar trebui să-l condiţionezi de fiecare dată şi să te concentrezi doar pe vârfuri. Nu uita că trebuie să-l clăteşti cu apă rece.

Aplică ulei

Masează,o dată pe săptămână cu ulei. Este cel care-l poate salva de la deteriorare. Folosesşte uleiuri precum cel esenţial de nucă de cocos,de ricinsau de migdale pentru cele mai bune rezultate.

Alimentaţia trebuie să fie sănătoasă

Alimentaţia joacă un rol foarte important  în felul în care arată părul. Încearcă să incluzi alimentele sănătoase,cum sunt peştele,oul şi carnea,zilnic,pentru ca părul să nu se deterioreze şi usuce.

Aplică mască pentru păr  

Un alt lucru pe care trebuie să-l faci o dată pe săptămână este să aplici o mască hrănitoare pe păr. Aceasta va îmbunătăţi aspectul firelor de păr,le va hidrata profund,le va face să fie mătăsoase şi strălucitoare.

Citeşte şi:4 tendinţe de culori de păr care se poartă acum

Spală părul de 2-3 ori pe săptămână

Prin spălarea părului des duci la afectarea uleiurilor sale naturale,firele devenind mai subţiri şi fragile,ceea ce duce la rupere. Aşadar,părul trebuie spălat de 2-3 ori pe săptămână pentru a preveni deteriorarea.

Credit foto:boldsky.com