Sofia Vicoveanca:«Dumnezeu a avut grijă de mine să nu merg pe cărări bătute»

1 54386 original jpg jpeg

De mai bine de jumătate de secol, glasul ei inconfundabil alină sufletele oamenilor care-i ascultă cântecele.

Dar,pe lângă talent,artista susţine că e nevoie şi de multă muncă pentru a ajunge şi a rămâne acolo unde-ţi doreşti. Marea cântăreaţă a muzicii populare româneşti ne-a povestit mai multe despre cariera ei remarcabilă.

De când aţi început să cântaţi?

În toamnă,pe 1 octombrie,fac 54 de ani de cântec. Încă de mică mi-a plăcut să cânt,însă pe vremea mea muzica nu era chiar o mândrie. Munca mi-a fost de ajutor,şi astfel am obţinut ceea ce mi-am dorit. Şi acum îmi aduc aminte că,pe la 15 ani,în timp ce făceam treburi casnice,cântam în voie pentru că nu mă cenzura nimeni.

Cât de greu a fost să vă faceţi remarcată la început de drum?

Venirea pruncului meu pe lume mi-a schimbat destinul. La naştere,m-am trezit cu glas de bătrână,moment în care a trebuit să schimb vestimentaţia pentru că cea de copilă nu se mai potrivea şi,implicit,repertoriul. Am început să cânt balade,melodii de leagăn,cântece de joc... Cert e că Dumnezu a avut grijă de mine să nu merg pe cărări bătute. Mi-am croit o cărare proprie,datorită glasului meu,care nu ştiu cât place,dar nu se confundă.

Pentru tinerii interpreţi,este suficient talentul?

Sigur că e nevoie să ai glas,dar este importantă şi puterea de muncă a fiecăruia. Să fii cântăreţ nu e uşor,pentru că şi noi suntem oameni şi uneori nu suntem în cea mai bună formă. Dar atunci când eşti pe scenă,trebuie să dai tot ce-i mai bun din tine.

simeon stalpnicul png

Dintre toate locurile pe care le-aţi vizitat,care v-a rămas întipărit în minte?

Popasul din Basarabia,pentru că întotdeauna am asemănat drama familiei mele (când am fost nevoiţi să renunţăm la tot) cu cea de acolo.Atunci s-a conturat personalitatea mea.

V-a fost greu să împăcaţi viaţa personală cu cea profesională?

Soţul meu a fost un ziarist foarte vertical,un bucureştean „moldovenizat“ până-n unghie pentru că a stat în Suceava cu mine. Mi-a respectat munca,ne-am înţeles bine şi asta pentru că,în primul rând,am fost foarte buni prieteni.  

La ce proiecte lucraţi în prezent?

La un nou material care va avea 25 de piese şi va fi pe acelaşi „calapod“ cu cele cu care am obişnuit lumea – cu balade,cu cântece de joc,de armată. Din când în când,mai cochetez cu poezia şi cu desenul în creion! Deci,iată că nu stau degeaba!

Minichestionar „Click! pentru femei“

În viaţă mă bazez pe... muncă.Trei lucruri care mi-au schimbat destinul...sinceritatea,dăruirea şi munca.Cel mai mult detest...minciuna.Cea mai fericită zi din viaţa mea a fost... venirea pruncului meu pe lume.Elementele necesare unei cariere de succes sunt... sinceritatea,să cânţi ce ţi se potriveşte şi să ştii să porţi costumul popular cu adevărat.

Mesaj pentru cititoarele „Click! pentru femei“:„Fruntea sus,să fiţi iubite şi să iubiţi din toată inima,chiar dacă în viaţă treceţi prin  multe!“Recente

Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg