Soluţii naturale pentru tenul iritat
Pielea are de suferit de pe urma poluării sau a utilizării produselor de înfrumuseţare prea agresive. Tenul devine din ce în ce mai sensibil şi mai predispus la iritaţii.Pentru a-l trata poţi apela la alte remedii cu ingrediente naturale.
Ulei de măsline,împotriva eczemelor
Psoriazisul sau eczemele sunt afecţiunii ale pielii din ce în ce mai comune. Le poţi trata natural cu ajutorul uleiului de măsline. Spre deosebire de produsele chimice ce au în componenţă ulei de măsline,uleiul pur nu conţine aditivi,deci pielea nu va fi expusă riscului apariţiei altei iritaţii. Întinde cu ajutorul unui disc demachiant uleiul de măsline pe zona afectată şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute.
Apa minerală răcoreşte pielea
Pulverizează apă minerală pe zonele în care pielea este roşie sau iritată. Senzaţia de mâncărime sau de usturime va fi mult diminuată deoarece apa are proprietăţi antiinflamatoare,iar tu nu vei mai simţi nevoia să atingi locul sensibil.
Sarea tratează acneea
În cazul în care te confrunţi cu un ten acneic,încearcă un tratament natural bazat pe sare şi ulei de neem. Amestecă aceste ingrediente şi masează uşor faţa. Sarea are efect antiseptic,în timp ce uleiul de neem previne micoza. După ce îndepărtezi tratamentul cu apă caldă,aplică o mască din iaurt gras pentru a hidrata pielea.
Roşiile conţin vitaminele A şi C
Aceste vitamine susţin sănătatea tenului,acţionează ca un astringent natural şi îndepărtează excesul de sebum. Roşiile conţin,de asemenea,antioxidanţi ce luptă cu radicalii liberi,menţinând astfel frumuseţea naturală a pielii. Aplică pulpa roşiei pe zonele afectate şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte faţa cu apă caldă la sfârşit.
Ceaiul negru vindecă arsurile
În cazul unor arsuri minore poţi aplica pe zona afectată comprese cu ceai negru. Nutrienţii din compoziţia acestuia vor diminua inflamarea vaselor sangvine,stimulând regenerarea pielii.