Soluţii rapide împotriva părului gras

1 58491 original jpg jpeg

Dacă părul tău se îngraşă încă din prima zi după ce te-ai spălat pe cap, este posibil să ai păr cu tendinţă de îngrăşare. Însă, vei putea scăpa de excesul de sebum dacă vei apela la unul dintre aceste remedii.

Cauzele îngrăşării părului pot fi variate,începând de la schimbări hormonale,stres,consumarea unor alimente grase sau factori ereditari. Părul este fără volum,iar firele tind să se strângă în şuviţe. Pentru a preveni îngrăşarea trebuie să-ţi păstrezi scalpul curat,însă spălarea zilnică a părului nu este o idee bună,deoarece astfel se stimulează producţia de sebum.

Oţetul de mere

Te scapă de părul gras,dacă urmezi tratamentul pentru cel puţin o lună. Conţine acid acetic care echilibrează nivelul pH-ului,ceea ce ajută la controlul producţiei de sebum. În plus este un puternic tonic pentru păr,oferindu-i strălucire şi un fir ca de mătase. Amestecă 3 linguri de oţet de mere într-o cană de apă. După ce te-ai spălat şi te-ai clătit,toarnă această soluţie peste păr şi aşteaptă 10 minute. Clăteşte-te din nou cu apă cât mai rece. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Citeşte şi:

4 măşti pentru un păr de invidiat

Îţi cade părul? Iată ce te ajută!

Ceai negru

Are în compoziţia sa acid tanic care previne acumularea de sebum la nivelul scalpului prin închiderea porilor. Pune 2 frunze de ceai negru în 300 ml de apă şi fierbe apa 10 minute. Strecoară frunzele şi lasă soluţia să se răcească,până ajunge la temperatura camerei. Înainte să te speli pe cap,toarnă soluţia pe păr şi las-o să acţioneze câteva minute. Şamponează şi clăteşte.

Mască cu ouă

Ouăle sunt ideale în locul balsamului de păr. Albuşurile de ou combat părul gras,în timp ce gălbenuşurile întăresc structura firului. Bate 2 ouă spumă şi aplică-le pe păr,pe toată lungimea sa,insistând asupra rădăcinii. Lasă-le să acţioneze 20 de minute,după care şamponează-te şi clăteşte. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg