Staruri date în judecată pe motiv că au renunţat la rolurile lor. Ce le-a făcut să-şi încalce contractele

1 shutterstock 104981057 jpg jpeg

Oricât de faimoşi sau respectaţi ar fi, actorii se pot trezi în sala de judecată dacă decizia lor de a renunţa la un film încalcă clauzele contractuale.

De-a lungul carierei lor, celebrităţile revizuiesc contractele, fac înţelegeri şi lucrează cu regizori, producători şi agenţi pentru a face următoarea lor mişcare. Uneori, aceasta nu este deloc aşa cum speră. În unele situaţii, ajung să renunţe şi, de multe ori, aceste decizii nu se iau pe cale amiabilă între cei implicaţi. În cazul unui dezacord, multe staruri pot deveni subiectul unui proces sau pot ajunge să plătească despăgubiri de milioane de dolari.

Toţi cei care au lucrat la un loc de muncă pe care au ajuns să-l urască pot să ateste faptul că există momente în care ai vrea să renunţi. În cele mai multe cazuri, când unii scapă în sfârşit de aceste joburi, au un sentiment de uşurare şi eliberare. Când lucrezi în domeniul cinematografiei, însă, separarea vine la pachet cu o avocaţii bine plătiţi.

Renunţarea la un film nu este atât de simplă pe cât pare, deoarece companiile de producţie îşi construiesc adesea filmele în jurul vedetelor contractate, iar pierderea lor poate însemna eşecul peliculei. De aceea, nu este surprinzător ca studiourile să-şi facă o asigurare financiară atunci când un actor faimos abandonează.

Kim Basinger n-a mai fost de acord cu scenariul

Dacă unele staruri şi-au soluţionat disputa cu casele de producţie în aara instanţei sau au scăpat uşor după ce au renunţat să mai filmeze, Kim Basinger a ajuns în faliment după ce a abandonat filmul „Boxing Helena‟. Este un thriller despre obsesia unui chirurg pentru o vecină căreia îi amputează membrele pentru a deveni dependentă de el. Este o dramă, iar Basinger a făcut alegerea potrivită neacceptând apariţia în acesta. Din păcate, acordul verbal pe care l-a dat a fost considerat suficient pentru a fi dată în judecată după ce s-a retras. A fost forţată să plătească 7,4 milioane de dolari pentru încălcarea contractului pe care nici măcar nu l-a semnat oficial şi încă 1,5 milioane de dolari pentru că a acţionat cu rea-credinţă. A obţinut reducerea sumei la 3,8 milioane de dolari.

Whoopi Goldberg, la un pas să renunţe, a jucat un rol care n-a avantajat-o

Pare ireal ca o actriţă să fie dată în judecată pentru că nu vrea să apară într-un film alături de un dinozaur. Totuşi, asta i s-a întâmplat lui Whoopi Goldberg, când şi-a dat seama că va împărţi ecranul cu un T. Rex.

„Partenerul meu, dinozaurul‟ a fost cotat drept unul dintre cele mai nereuşite şi scumpe filme cu dinozauri din toate timpurile. Filmul o pune pe Goldberg într-o lumină proastă, motiv pentru care ea a încercat din răsputeri să părăsească distribuţia înainte de începerea filmărilor.

Acordul ei de a juca a fost doar verbal, aşa că a încercat să se retragă, dar producătorul Richard Gilbert a ameninţat-o cu un proces. Goldberg a acceptat să joace în film pentru a înlătura un potenţial dezastru financiar. N-a scăpat însă de un premiu pentru cea mai proastă actriţă.

Woody Harrelson a părăsit distribuţia unei comedii pentru rolul din „Propunere indecentă‟

Este un actor iubit pentru atitudinea lui relaxată şi prin calmul pe care pare să-l aibă şi ca om, nu doar ca artist. Prin urmare, este o surpriză că a provocat agitaţie părăsind „Benny & Joon‟. Nu mai este atât de ciudat după ce afli pentru ce ofertă a părăsit distribuţia acelei pelicule. „Benny & Joon‟ este o comedie romantică realizată în anul 1993, care prezintă povestea unei tinere bolnavă mintal îndrăgostită de un bărbat obsedat de Buster Keaton. Lui Harrelson i s-a oferit un rol principal şi a fost de acord, dar a dat înapoi după ce i s-a propus rolul din „Propunere indecentă‟. S-a dovedit a fi o alegere bună, deoarece a fost una dintre cele mai bune performanţe ale sale.

Citeşte şi:

Au avut lumea la picioare, dar au murit faliţi. Cum şi-au pierdut averile unii dintre cei mai mari actori ai lumii?

Din păcate, această alegere a provocat casa de producţie să-l dea în judecată, iar cazul s-a soluţionat în afara instanţei. Oricât de mult a plătit, cu siguranţă nu i-a afectat prea mult cariera lui Harrelson.

John Travolta a cerut rescrierea scenariului

Actorul pare să fi avut mai multe reveniri în carieră decât oricine altcineva din industria cinematografică. „The Double‟ a fost un film care urma să înceapă producţia în anul 1997. John Travolta a preluat rolul principal, înlocuindu-l pe Anthony Hopkins. Cu toate acestea, a ajuns să abandoneze şi el, iar compania de producţie a invocat că el a cerut rescrierea scenariului, peste capul regizorului, Roman Polanski.

Mafiot şi-n realitate? Joe Pesci, acuzat că a plătit un asasin ca să-l omoare pe fostul soţ al fostei lui soţii

În cele din urmă, decizia de a părăsi filmul a determinat compania să-l dea în judecată pe Travolta. Datorită avocatului său, a reuşit să plăteacă în afara instanţei o sumă satisfăcătoare de bani după ce a afirmat că nu au fost semnate contracte oficiale.

FOTO: Shutterstock



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG