Sunt celebri şi bogaţi, dar trăiesc la fel ca oamenii simpli. Ce-i face să nu profite de averile lor?

1 75564108 559808698130492 6220447986069981383 n jpg jpeg

Unii ar putea crede că, dacă ar fi incredibil de bogat, ar trăi o viaţă plină de opulenţă. Cu toate acestea, unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume au o viaţă simplă, iar oamenii obişnuiţi pot învăţa mult de la ei.

Nu toţi oamenii bogaţi sunt foarte diferiţi de cei care nu au prea mulţi bani, de fapt, unii sunt destul de simpli. Trăiesc în case modeste, poartă îmbrăcăminte ca majoritatea şi tind să economisească mai degrabă decât să cheltuiască. Poate că aşa au şi devenit miliardari. Îţi prezentăm câţiva oameni faimoşi şi înstăriţi care trăiesc cu mult sub posibilităţile lor. Metodele lor inteligente oferă lecţii utile multora dintre noi.

Sarah Jessica Parker

Drumul cunoscutei actriţe americane către faimă şi avere este una dintre numeroasele poveşti ale celebrităţilor. A crescut ca unul dintre cei opt copii ai unei familii nu prea înstărite din Ohio. După divorţul părinţilor a fost crescută de mamă şi îşi ajuta familia cu banii pe care-i primea la concerte de muzică şi dans. La doar 11 ani a primit primul ei rol pe Broadway, iar familia s-a mutat în New Jersey pentru a o ajuta să-şi înceapă cariera de artistă. În ciuda succeselor şi a câştigurilor care au urmat, Parker şi-a păstrat simplitatea. De asemenea, le transmite obiceiurile propriilor copii, de pildă îşi îmbracă fiul în hainele rămase de la nepoţii ei.

Warren Buffett

Descris ca Înţeleptul lui Omaha, Warren Buffett este unul dintre oameni bogaţi cei mai cunoscuţi pentru simplitate. Locuieşte în aceeaşi casă modestă, realizată în stilul unei ferme pe care a cumpărat-o acum o jumătate de secol pecu 31 500 de dolari. Urmăreşte ponturi de investiţii din ziarele financiare sau din conversaţiile pe care le are la o cafenea locală. Evită echipamentele electronice de lux şi cântă la ukulele, distrând sute de fani care se adună în fiecare an lângă casa lui din Nebraska. A strâns o avere de peste 60 de miliarde de dolari. Investeşte în lucruri şi oameni pe care îi cunoaşte bine, ca producători de băuturi răcoritoare sau de automobile, companii petroliere şi furnizori de alimente. Crede că ar banii ar trebui investiţi în ceva ce foloseşti în mod regulat.

Ashton Kutcher şi Mila Kunis

Unul dintre cele mai bogate cupluri de la Hollywood, Kutcher şi Kunis este cunoscut şi pentru faptul că are un trai simplu. Încearcă să-şi păstreze copiii cu picioarele pe pământ, ceea ce include să nu primească un număr exagerat de jocuri şi jucării, pentru a le aprecia valoarea. Milla Kunis, care a crescut în Rusia comunistă, a declarat într-un interviu că, odată, de Crăciun, le-a cerut părinţilor să se limiteze la un singur cadou.

Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook a fost văzut conducând un Acura evaluat la aproximativ 30 000 de dolari. De asemenea, Zuckerberg poartă blugi şi tricou aproape în fiecare zi, în ciuda averii lui estimate la peste 75 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Ingvar Kamprad

Fondatorului gigantului suedez de mobilier IKEA, în valoare de circa 43,7 miliarde de dolari, nu-i place să-şi cheltuie banii pentru a trăi în lux. De exemplu, călătoreşte cu avioane cu care circulă şi pasagerii obişnuiţi, la clasa economy. De asemenea, preferă să-şi conducă un Volvo, pe care îl deţine de 10 ani, decât să se urce într-o maşină luxoasă, cu şofer. La fel ca mobilierul pe care îl vinde, Ingvar Kamprad susţine simplitatea şi bunul gust.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg