Super-alimentele care repară daunele produse de soare

Ştiai că există o listă cu aşa numitele super-alimente care luptă din interior împotriva daunelor produse de soare?
Iată câteva noutăţi care poate te vor surprinde:
Atunci când vorbim despre alimente care luptă împotriva daunelor produse de soare,trebuie să ne gândim la cele bogate în antioxidanţi,fiind cei care repară deteriorarea produsă de radicalii liberi.Această deteriorare poate produce daune de la soare,poluare,agenţi cancerigeni,astfel încât ceea ce mâncăm cu siguranţă afectează pielea şi deteriorările din corp,în mod direct. În plus,chiar dacă unele alimente au puterea de a ne proteja de soare,niciunul nu este la fel de eficient precum protecţia solară,care nu trebuie să lipsească,în special vara. Aceasta nu are înlocuitor şi trebuie aplicată zilnic.Expunerea excesivă la soare poate activa radicalii liberi din piele,şi aceştia vor accelera procesul de îmbătrânire a pielii,în timp ce cresc riscul de a dezvolta cancer de piele. Radicalii liberi generează reacţii în lanţ şi afectează celulele pielii printr-un proces numit oxidare.
Celulele sunt afectate,ceea ce duce la ridarea pielii. În plus,pielea reacţionează la efectele nocive ale razelor soarelui prin generarea unei inflamaţii de răspuns imun,care este vizibil precum arsurile solare.
Iată care sunt super-alimentele care ne protejează de soare: Somonul
O sursă remarcabilă de antioxidanţi,mult mai eficienţi decât vitamina E,aceştia ajută la repararea daunelor produse de razele soarelui,în timp ce menţin pielea radiantă şi tânără. În plus,acizii graşi omega 3 pe care-i conţine,acţionează ca un antiinflamator şi oferă protecţie. Totodată,pe lângă somon,la fel de sănătoşi sunt macroul,păstrăvul,heringul şi sardinele. Aceste specii de peşte sunt bogate în omega 3 care protejează pielea de dezvoltarea de melanom şi alte forme de cancer de piele de la arsurile solare.
Alimentele bogate în catechine
Ceaiul verde,căpşunile,afinele,murele,merele şi cacaua,sunt cele care abundă în antioxidanţi şi catechine,fiind şi cele care protejează pielea de daunele produse de razele soarelui. În plus,cu cât sunt mai colorate şi mai mari,cu atât sunt mai bogate în catechine. Cea mai puternică catechină se numeşte galat epigallocatechinul (EGCG),care este mult mai puternică decât vitamina C şi E. Ceaiul verde este cel mai bogat în acest tip de catechină.
Printre cele mai bogate alimente în catechine se numără şi următoarele:
-spanacul
-năsturelul
-vinul roşu
-ciocolata neagră
-roşiile
-varza
-carnea de pui
-mărul
-turmericul
-ghimbirul
-pepenele roşu
-seminţele de dovleac