Surorile milionare din epoca victoriană. Ce conţinea loţiunea secretă pentru creşterea părului cu care au cucerit lumea?

1 par lung jpg jpeg

La finele secolului ai XVIII-lea, 7 surori din SUA au uimit lumea cu podoabele lor capilare. Au călătorit în mai multe ţări şi au fost admirate în muzee, spectacole de circ şi la târguri.

Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Dora şi Mary, cunoscute ca surorile Sutherland au locuit la nord de statul american New York. Şi-au petrecut copilăria la o fermă de curcani, unde mama lor a creat o loţiune neplăcută la miros, dar cu un efect extraordinar: le făcea părul să crească viguros şi strălucitor. Cel puţin aceasta a fost versiunea pe care au dorit surorile s-o prezintă femeilor care visau la un păr ca al lor. Ele au ajuns să măsoare, împreună, circa 11, 3 m de păr, motiv pentru care au fost numite „cele 7 minuni ale lumii”. Tocmai datorită frumuseţii cosiţelor au ajuns să câştige o avere.

Părul lung, la modă în epoca victoriană

Cu toate că, la început, au apărut în spectacole în care cântau, cele 7 tinere n-au fost apreciate atât de mult în epoca victoriană pentru talentul lor de muziciene, cât pentru podoabele lor capilare. Publicul cerea adesea ca ele să-şi poarte părul despletit.

În acea epocă, orice femeie respectabilă îşi purta părul lung şi-şi dorea să aibă plete foarte lungi şi frumoase. Surorile Sutherland, odată ajunse faimoase, au susţinut că loţiunea secretă a mamei lor le făcuse părul să crească mai repede şi mai sănătos.

Au vândut o loţiune falsă

Preparatul special pentru creşterea rapidă a părului le-a făcut bogate pe surorile Sutherland. Alături de acesta, ele au vândut şi unguente, săpunuri. În acest mod, au reuşit să facă vânzări de 90.000 de dolari într-un singur an. Ceea ce ele ofereau ca formulă miraculoasă pentru păr era de fapt un amestec de alcool, ulei şi apă pe care îl inventaseră după ce deveniseră cunoscute. Mama lor murise deja şi luase reţeta de creştere a părului cu ea în mormânt.

Şi-au înlocuit sora decedată

Când una dintre surori a murit, în anul 1893, familia a angajat o altă femeie ca înlocuitoare pentru ca spectacolul susţinut de ele să poată contiua fără probleme. Surorile Sutherland au început să aibă probleme atunci când părul scurt a revenit la modă. Până atunci, deja câştigaseră aproximativ 3 milioane de dolari. Cu aceşti bani au construit un conac pe terenul fermei familiei, unde au trăit o mare parte din restul vieţii împreună. Numai 2 dintre ele s-au căsătorit şi s-au mutat la casele lor.

FOTO: InstagramRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg