Tabieturi ciudate legate de somn la care celebrităţile n-au putut renunţa. Da Vinci dormea 20 de minute la fiecare 4 ore

2 aaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Durata perfectă de somn este o temă controversată. Unii sunt de părere că dacă nu respecţi cele opt ore de somn pe noapte, nu vei avea succes în viaţă. O mare parte din celebrităţile care au avut succes se pot lăuda cu mult mai puţine ore de odihnă sau cu respectarea unor tabieturi la care au ţinut toată viaţa.

Cu siguranţă că un somn odihnitor şi suficient are efecte benefice reale pentru sănătatea şi starea ta emoţională. Sistemul imunitar este mai eficient dacă dormi atât cât simţi nevoia. După o noapte de somn neîntrerupt, capacitatea ta mentală este îmbunătăţită, nivelul de stres mult redus, iar starea de spirit este cu mult mai bună. Din păcate, adesea, suntem tentaţi să reducem timpul de odihnă pentru a ne ocupa de activităţi care ne fac plăcere sau pe care le considerăm necesare. Cei bogaţi şi faimoşi au şi ei propriile moduri de a se odihni sau de a-şi ocupa orele de somn cu pasiunile lor. Iată ce obiceiuri bizare de somn au sau au avut unii dintre personalităţile de succes ale lumii!

Leonardo da Vinci a dus siesta la extrem

Pictor, inventator, matematician, inginer şi arhitect, Leonardo da Vinci a fost un maestru în aproape orice. A pictat Mona Lisa şi Salvator Mundi, care s-au vândut cu 450 de milioane de dolari în 2017. Da Vinci avea un program de somn de 20 de minute la fiecare patru ore. Asta înseamnă că într-o perioadă de 24 de ore, dormea în total două ore. Chiar dacă în cazul său acest program de somn extrem de polifazic a fost eficient şi l-a ajutat să lucreze intens, o persoană obişnuită nu ar fi capabilă să-l urmeze pentru foarte mult timp.

Nikola Tesla se odihnea doar 2 ore

Inventatorul şi inginerul sârbo-american Nikola Tesla este cunoscut pentru contribuţiile sale la industria electrică. A inventat motorul AC şi a dezvoltat bobina Tesla. La fel ca Leonardo Da Vinci, el dormea doar aproape două ore pe noapte. Spunea că acest lucru i-a permis să aibă mai mult timp pentru gândire şi experimentare.

Cristiano Ronaldo nu reduce din cele 7-8 ore de somn pe noapte

Ronaldo este un fotbalist profesionist care a jucat pentru echipe de renume: Manchester United, Real Madrid,  Juventus. A câştigat de cinci ori Balonul de Aur şi este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile. În privinţa somnului, el nu face rabat de la cele opt ore recomandate pe zi şi spune că acest lucru îi permite să fie mai energic pe teren.

Dwayne Johnson se rezumă la 4 ore de odihnă

Actorul Dwayne Johnson este un fotbalist eşuat care s-a reorientat către lupte profesioniste, actorie şi afaceri. A fost cel mai bine plătit actor timp de doi ani. Doarme undeva între trei şi cinci ore pe noapte pentru a avea parte de două antrenamente intense înainte de a începe să lucreze pentru ziua. El spune că antrenamentul este ca o meditaţie pentru el.

Tom Cruise doarme într-o cameră izolată fonic

Este unul dintre cei mai admiraţi actori din lume şi a jucat în multe hituri de box office, ca “Mission Impossible”, “Rain Man” şi “War of the Worlds”. Este cunoscut ca scientologist şi pentru un anume obicei legat de somn. Se pare că Tom Cruise doarme într-un „snotorium”, o cameră izolată fonic în care poate dormi fără a fi deranjat. Este singurul mod în care poate să se odihnească suficient.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg