Tabieturi ciudate legate de somn la care celebrităţile n-au putut renunţa. Da Vinci dormea 20 de minute la fiecare 4 ore

2 aaaaaaaaaaaaaa jpg jpeg

Durata perfectă de somn este o temă controversată. Unii sunt de părere că dacă nu respecţi cele opt ore de somn pe noapte, nu vei avea succes în viaţă. O mare parte din celebrităţile care au avut succes se pot lăuda cu mult mai puţine ore de odihnă sau cu respectarea unor tabieturi la care au ţinut toată viaţa.

Cu siguranţă că un somn odihnitor şi suficient are efecte benefice reale pentru sănătatea şi starea ta emoţională. Sistemul imunitar este mai eficient dacă dormi atât cât simţi nevoia. După o noapte de somn neîntrerupt, capacitatea ta mentală este îmbunătăţită, nivelul de stres mult redus, iar starea de spirit este cu mult mai bună. Din păcate, adesea, suntem tentaţi să reducem timpul de odihnă pentru a ne ocupa de activităţi care ne fac plăcere sau pe care le considerăm necesare. Cei bogaţi şi faimoşi au şi ei propriile moduri de a se odihni sau de a-şi ocupa orele de somn cu pasiunile lor. Iată ce obiceiuri bizare de somn au sau au avut unii dintre personalităţile de succes ale lumii!

Leonardo da Vinci a dus siesta la extrem

Pictor, inventator, matematician, inginer şi arhitect, Leonardo da Vinci a fost un maestru în aproape orice. A pictat Mona Lisa şi Salvator Mundi, care s-au vândut cu 450 de milioane de dolari în 2017. Da Vinci avea un program de somn de 20 de minute la fiecare patru ore. Asta înseamnă că într-o perioadă de 24 de ore, dormea în total două ore. Chiar dacă în cazul său acest program de somn extrem de polifazic a fost eficient şi l-a ajutat să lucreze intens, o persoană obişnuită nu ar fi capabilă să-l urmeze pentru foarte mult timp.

Nikola Tesla se odihnea doar 2 ore

Inventatorul şi inginerul sârbo-american Nikola Tesla este cunoscut pentru contribuţiile sale la industria electrică. A inventat motorul AC şi a dezvoltat bobina Tesla. La fel ca Leonardo Da Vinci, el dormea doar aproape două ore pe noapte. Spunea că acest lucru i-a permis să aibă mai mult timp pentru gândire şi experimentare.

Cristiano Ronaldo nu reduce din cele 7-8 ore de somn pe noapte

Ronaldo este un fotbalist profesionist care a jucat pentru echipe de renume: Manchester United, Real Madrid,  Juventus. A câştigat de cinci ori Balonul de Aur şi este considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile. În privinţa somnului, el nu face rabat de la cele opt ore recomandate pe zi şi spune că acest lucru îi permite să fie mai energic pe teren.

Dwayne Johnson se rezumă la 4 ore de odihnă

Actorul Dwayne Johnson este un fotbalist eşuat care s-a reorientat către lupte profesioniste, actorie şi afaceri. A fost cel mai bine plătit actor timp de doi ani. Doarme undeva între trei şi cinci ore pe noapte pentru a avea parte de două antrenamente intense înainte de a începe să lucreze pentru ziua. El spune că antrenamentul este ca o meditaţie pentru el.

Tom Cruise doarme într-o cameră izolată fonic

Este unul dintre cei mai admiraţi actori din lume şi a jucat în multe hituri de box office, ca “Mission Impossible”, “Rain Man” şi “War of the Worlds”. Este cunoscut ca scientologist şi pentru un anume obicei legat de somn. Se pare că Tom Cruise doarme într-un „snotorium”, o cameră izolată fonic în care poate dormi fără a fi deranjat. Este singurul mod în care poate să se odihnească suficient.Recente

ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg