Tainele extensiilor de gene, dezvăluite de un specialist

1 77880 original jpg jpeg

Într-o lume în care metodele de înfrumuseţare au început să devină extrem de căutate şi de accesibile, te poţi întreba care dintre acestea ar fi potrivite pentru tine. Una dintre cele mai râvnite schimbări este cea care ţine de înfrumuseţarea aspectului genelor cu ajutorul extensiilor. Maria Oana Popa, stilist de gene, îţi răspunde la cele mai importante întrebări!

Extensiile de gene sunt potrivite pentru toată lumea?

Da, acestea sunt potrivite pentru toate femeile, cu o singură condiţie, şi anume să aibă o stare bună de sănătate, adică să nu aibă probleme grave sau afecţiuni oftalmologice. În rest, fiecare femeie poate apela la acest truc. Ce trebuie înţeles este că nu orice tehnică sau stil este potrivită pentru oricine, ci trebuie personalizată, spune Maria Oana Popa, stilist de gene al Atelierului Creative Lash.

Ce beneficii aduce purtarea extensiilor de gene?

Dacă sunt alese bine, extensiile de gene pot corecta forma ochilor şi pot întineri aspectul feţei. De aceea, multe femei spun că au impresia că extensiile de gene au efectul unui lifting. Pot deschide ochiul, îl pot contura şi pot imita efectul tuşului de ochi. În plus, cred că cel mai mare beneficiu este economisirea timpului în faţa oglinzii. Multe femei nu au timp şi nici răbdare pentru un machiaj elaborat, iar unele recunosc că nici nu se pricep, încât recurg la acest truc de înfrumuseţare. În funcţie de aspectul ales, de exemplu dacă se aplică gene mai lungi decât geana naturală, dar nu exagerate, cei din jur pot remarca o îmbunătăţire, dar nu-şi pot da seama exact motivul.

Care sunt criteriile de care trebuie să se ţină cont şi care fac diferenţa?

Forma ochilor şi starea genelor naturale înainte de aplicarea extensiilor. Este important să ştii, ca stilist, ce curbură şi ce greutate trebuie să alegi pentru fiecare clientă în parte, pentru că fiecare femeie e unică şi i se potriveşte un anume stil. Două alte aspecte importante sunt comunicarea şi empatia, fără de care rezultatele finale nu pot ar fi la fel de mulţumitoare.

Ce tip de gene consideri că este cel mai potrivit?

Dacă nu este vorba despre un eveniment important, mizez pe look-ul natural, care nu este atât de dramatic. Mi se întâmplă să văd des pe stradă femei foarte frumoase, dar cu gene extrem de curbate şi groase, care în loc să înfrumuseţeze, dau senzaţia aceea de ochi obosiţi şi trişti, rezultat pe care cu siguranţă nu şi l-au dorit. Ideea este să aduci ceva în plus privirii tale, să o luminezi, nu să obţii efectul opus. O altă greşeală pe care am observat-o este încărcarea genelor naturale prin folosirea incorectă a tehnicilor de volum care, pe timp îndelungat, poate obosi foarte mult ochii şi îi poate face să devină sensibili.

Cum trebuie îngrijite extensiile de gene?

În primul rând, îngrijirea extensiilor de gene se face zilnic. Stilistul îşi face treaba de 50%, iar restul de 50% depinde foarte mult de clientă. În al doilea rând, se recomandă perierea zilnică a extensiilor, dimineaţa şi seara. Totodată, hidratarea lor este esenţială şi se poate face folosind apa termală. Pentru curăţarea lor există soluţii pe bază de acid hialuronic, aloe vera şi afine, care se găsesc la farmacii. Dacă clienta le spală, recomandarea este să se utilizeze o soluţie care nu provoacă usturime sau care ar putea irita ochii.

Ce greşeli ar trebui evitate pentru a nu distruge rezultatul obţinut la salon?

Sunt câteva greşeli de care ar trebui să se ţină cont, cum ar fi: să nu tragă de ele, să nu încerce să le dea jos singure acasă cu ulei, să nu se dea cu rimel pentru că extensiile se vor deplasa. De asemenea, nu trebuie să se frece în zona ochilor deoarece genele pot cădea şi pot face tot felul de iritaţii, eventual se pot alege cu o conjunctivită nedorită. Să nu uităm totuşi că genele naturale au rol de a proteja ochiul de praf şi de bacterii, iar extensiile de gene joacă un rol important, sporind protecţia!

Cum ai ales această meserie?

Aş putea spune că ea m-a ales pe mine. De 4 ani lucrez în domeniu, dar mereu am fost pasionată de frumos. Am lucrat 12 ani în lumea frumosului şi deşi am terminat o facultate de ştiinţe exacte, mi-a plăcut să descopăr lucruri noi şi să revoluţionez ceea ce fac. Mizez pe faptul că orice femeie este unică în felul ei şi are calităţi care pot fi puse în valoare. Iubesc arta şi creativitatea şi sunt bucuroasă când pot ajuta o femeie să se redescopere şi să îşi recapete încrederea în ea. Sfatul meu pentru cititoare este să nu îşi dorească să fie altcineva şi să lucreze zilnic pentru a deveni cea mai bună variantă a lor.

Elena Hîrţan

1 maria oana 2 jpg jpeg

Oana Maria Popa, trainer şi stilist expert de gene



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg