Toanele marilor artişti. Salvator Dali dormea cu o lingură între degetul mare şi arătător

1 pictor jpg jpeg

Toţi avem ciudăţeniile noastre lumea, dar marii artişti, scriitori şi pictori, întrec toate aşteptările.

Fiecare dintre noi are propriile trucuri pentru a prinde energie şi a putea lucra mai bine în orele de serviciu. Când n-au inspiraţie, unii scriitori fac lucruri la care nu te-ai aştepta. Dan Brown se suspenda într-o pereche de cizme gravitaţionale. Această metodă este cunoscută sub numele de terapia de inversiune, care era folosită de obicei pentru ameliorarea durerilor de spate. Pe el îl ajuta să-şi curăţe mintea, astfel încât să poată scrie bestseller-urile pentru care a devenit vestit. Alţi scriitori, precum Virginia Woolf, Ernest Hemingway şi Charles Dickens, stăteau numai în picioare în timp ce lucrau.

Obiceiurile bizare ale lui Salvador Dalí

Pictorul Salvador Dalí îşi găsea inspiraţia în timp de...dormea.  De fapt, nu încerca să se odihnească, ci să găsească idei noi. Valorifica puterea stării hipnagogice, acel moment de dinainte de a intra în somn profund, când orice om pendulează între conştiinţă şi visare. Atunci vin ideile ciudate pe care ni le mai putem aminti. Dalí folosea acea stare pentru a putea crea opere noi. Se întindea în pat cu o lingură aşezată între degetul mare şi arătător, apoi punea o farfurie pe podea în dreptul lingurii. Chiar înainte de a adormi, corpul său se relaxa, iar lingura îi cădea din mână şi lovea farfuria. Zgomotul îl trezea exact atunci când el se afla în mijlocul stării hipnagogice, iar marele pictor expunea în picturile sale ceea ce văzuse în acea primă fază a somnului.

Pablo Picasso purta un revolver

Un alt pictor, Pablo Picasso a fost inspirat de scriitorul francez Alfred Jarry. A aflat despre acesta că purta la el o armă încărcată pentru a fi gata să tragă în orice moment, dacă era nevoie. Picasso a început să aibă şi el permanent un revolver gol, ba chiar se spune că ar fi avut chiar pistolul lui Jarry, după ce acesta a murit. Pictorul prinsese obiceiul de a-i ameninţa cu el pe cei care îi găseau operele plictisitoare.

Shiller nu putea scrie fără să simtă miros de fructe putrede

Filozoful, poetul şi dramaturgul german Friedrich Schiller aveau pe biroul său mai mult decât se aştepta cineva. Alături de coli de hârtie şi ustensile de scris păstra fructe putrede. Când scriitorul Goethe l-a vizitat într-o zi, a fost copleşit de mirosul insuportabil al merelor stricate de pe biroul acestuia. Soţia lui Shiller, Charlotte, i-a explcat că mirosul acelor fructe îl inspira în mod inexplicabil pe soţul ei să scrie. Fără acea „aromă”, nu putea fi productiv.

Poetul Pablo Neruda scria numai cu cerneală verde

A fost nu numai poet, ci şi diplomat, om politic şi laureat al Premiului Nobel. Chilianul Pablo Neruda a scris unele dintre cele mai importante poezii ale secolului al XX-lea. Deosebit era şi modul în care a scris poeziile sale. Neruda prefera să scrisul cu cerneală verde, deoarece credea că este culoarea speranţei.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg