Trucuri pentru îngrijirea părului vopsit

1 parvopsis jpg jpeg

Îţi place cum arată părul imediat după vopsire, nu-i aşa?; Însă, după câteva spălări, îşi pierde din strălucire – devine uscat şi casant. Aşa că, dacă vrei să-i păstrezi, mai mult timp, culoarea şi aspectul sănătos, oferă-i îngrijirea de care are nevoie!  

Spală-te pe cap mai rar

Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Şamponarea frecventă poate duce la pierderea culorii. Spală-l de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduţă. La clătire, foloseşte apă cât mai rece – după uscare, părul va căpăta mai multă luminozitate. Atunci când ai nevoie de o reîmprospătare a coafurii, foloseşte un şampon uscat pentru a înlătura excesul de sebum de la rădăcini, dar şi pentru a-l revigora.

Foloseşte şampoane şi balsamuri fără sulfaţi

Pentru spălarea podoabei capilare, alege un şampon  de calitate, special pentru părul vopsit, care îţi va proteja şi menţine culoarea pentru mai mult timp. Dacă ai părul blond, acesta poate să capete, în timp, o nuanţă galbenă. De aceea, este indicat să foloseşti un şampon care neutralizează tonurile de galben şi de auriu. Iar pentru ca firele de păr să arate hidratate, foloseşte un balsam, pe care-l aplici pe şuviţele de păr, dinspre vârf spre jumătatea lor. Nu cumpăra produse la întâmplare, deoarece îţi pot deteriora podoaba capilară. Evită-le pe cele cu sulfaţi – agenţi de curăţare agresivi, care usucă părul şi-l fac fragil. Ele pot, de asemenea, să decoloreze mai repede părul.

Evită aparatele termice de coafat

Pe cât posibil, evită folosirea în exces a uscătorului, a ondulatorului şi a plăcii pentru îndreptarea părului. Căldura produsă de acestea îţi pot afecta culoarea părului, uscându-l şi oferindu-i un aspect deteriorat. Dacă, totuşi, eşti nevoită să foloseşti aparatelele termice de coafat, alege un spray pentru protecţie termică. Pe lângă efectul de protecţie împotriva temperaturilor înalte, acesta asigură părului volum, hidratare şi protecţie solară.

Încearcă măştile naturale

Pentru strălucirea şi îngrijirea părului vopsit, încearcă, o dată pe săptămână, o mască naturală pentru păr. Astfel, cacaua poate intensifica nuanţa de păr a persoanelor brunete, iar puţină miere, amestecată cu câteva linguriţe de oţet de mere contribuie la o rezistenţă de lungă durată a culorii. Pentru un blond strălucitor, foloseşte ceaiul de muşeţel, iar dacă eşti roşcată, o mască realizată cu amestec de morcov ras, merişoare, miere şi iaurt îţi va oferi o nuanţă frumoasă de roşu. De asemenea, pentru hidratarea părului, poţi folosi şi măştile din comerţ.

Blondă, brunetă sau roşcată!

 • Blondul este la modă, fiind râvnit de multe femei. Însă este o culoare pretenţioasă, pentru obţinerea căreia, părul este agresat mai mult decât în cazul obţinerii altor culori. Deci, dacă vrei o schimbare şi te-ai gândit să-ţi vopseşti părul în nuanţe de blond, trebuie să ai în vedere faptul că acesta are nevoie de o îngrijire cu produse speciale.
 • Părul brunet este considerat ca fiind cel mai uşor de întreţinut. O dată pe lună, poţi face un tratament de regenerare a podoabei capilare, aplicând o mască special creată pentru părul brunet.
 • Părul roşcat îşi pierde cel mai repede strălucirea – se decolorează şi capătă un aspect şters. Ai grijă la temperatura apei cu care îţi speli părul – acesta este foarte sensibil la temperaturile ridicate – şi aplică regulat măşti hrănitoare.

Sursă imagine: looktips.orgRecente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg