Tunsori şi trucuri de styling pentru părul fin

1 79279 original jpg jpeg

Multe femei au părul fin şi moale. Acestora le este greu să-l aranjeze, plus că îşi pierde volumul foarte repede. Problema poate fi rezolvată cu produse de styling pentru volum, dar şi schimbarea tunsorii ajută foarte mult.

Câteva mici schimbări în rutina de îngrijire, alături de o vizită la hairstyling îmbunătăţesc semnificativ aspectul părului fin. Bogdan Mirică, stilist Londa Professional, ne recomandă câteva idei de tunsori pentru părul fin şi lipsit de volum.

Tunsorile ideale pentru părul fin

Chiar dacă nu are volumul pe care ţi l-ai dorit, o tunsoare potrivită poate transforma complet modul în care se aşază prăul fin. Trebuie să fii foarte atentă la coafura pentru care optezi. Există modele şi modele. Unele pot accentua acest aspect, pe când altele pot face diferenţa!

“Recomand tunsoarea linie, care păstrează toată cantitatea de păr tăiată la acelaşi nivel visual. Rezultatul? Mai mult păr. O altă soluţie? Graduarea, tehnica ce construieşte greutate în păr şi astfel podoaba capilară va fi mai grea, mai plină,” spune Bogdan Mirică, stilist Londa Professional.

Un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere când mergi la hairstylist?

“Optează pentru tunsori mai scurte cu lungimea maximă până la umeri, deoarece părul fin este mai rar şi are o durată de creştere mai mică. Mai exact, creşte lent şi se usucă foarte uşor la vârfuri,” atrage atenţia expertul Londa Professional.

Trucuri de styling şi reguli de îngrijire

Cum ai grijă de părul fin şi subţire? Pe lângă tunsoarea potrivită, revizuieşte-ţi şi ritualul de îngrijire. Alege un şampon special care să întărească şuviţele şi să le facă rezistente la rupere. Proteinele din mătase, uleiul de avocado şi uleiul de migdale sau extractul de bambus se numără printre ingredientele care fortifică şuviţele, le oferă structură şi fac părul mai uşor de stilizat!

“În primul rând, foloseşte un balsam light şi o spumă de păr asemănătoare care să dea corpolenţă părului şi să nu îl încarce. Apoi usucă părul cu capul în jos. Foloseşte o perie plată pe care o utilizezi contrar sensului de creştere al părului pentru a căpăta volum,” recomandă Bogdan Mirică.

Tot aşa, dacă vrei să îi dai părului mai mult volum, apelează la instrumente de styling care să nu îl degradeze şi să nu îi afecteze sănătatea.

“Foloseşte un styler ghd pentru a ondula uşor părul. Rezultatul? Un efect messy wow de Instagram (se poate utiliza şi un ondulator). Atenţie însă, temperatura maxima de coafare trebuie să fie 185°! La final, aplică un spray pentru finisare cu fixare profesională”, spune Bogdan Mirică.

Dacă vrei un look impecabil, încorporează aceste trucuri în rutina ta de îngrijire zilnică!



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg