Uimitoarele beneficii ale uleiului de nucă pe piele şi păr

1 73136 original jpg jpeg

Nucile conţin ingrediente active care au efecte pozitive asupra întregului organism, dar mai ales asupra părului şi a pielii. Astăzi, foarte multe produse pentru îngrijirea corporală includ nucile ca ingredient principal, datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine.

Nuca este un ingredient comun,care este utilizat foarte des pentru a face prăjituri sau ca gustare. Datorită conţinutul ridicat de vitamine,minerale,antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali,nucile s-au deovedit a fi excelente pentru sănătatea pieliişi a părului.În afară de îngrijirea pielii,nuca este găsită în mai multe şampoane şi produse de îngrijire a părului,deoarece are beneficii pozitive asupra acestuia.

Iată câteva beneficii uimitoare ale nucilor pentru îngrijirea pielii şi a părului: Previne semnele premature ale îmbătrânirii

Datorită antioxidanţilor şi a vitaminei B prezente în nucă,s-a dovedit că este foarte bună pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Totodată,conţinutul de vitamina A,B şi E şi antioxidanţi ajută în lupta împotriva radicalilor liberi,prevenind astfel procesul de îmbătrânire.

Citeşte şi:Apa de trandafiri,perfectă pentru pielea uscată

Ajută la îndepărtarea cearcănelor

Nuca este o sursă bogată de antioxidanţi,care are capacitatea de a preveni cearcănele. Prin aplicarea zilnică a uleiului esenţial de nucă menţii zona de sub ochi catifelată şi previi apariţia cearcănelor. În plus,ajută la relaxarea ochilor şi menţinerea pielii strălucitoare.

Menţine pielea hidratată

Dacă ai tenul uscat,nuca este cel mai bun ingredient,deoarece are capacitatea de a menţine pielea hidratată şi catifelată. Masează pielea feţei cu ulei esenţial de nucă. Aplică zilnic înainte de culcare şi spală-te dimineaţa cu apă călduţă. Repetă acest mic tratament timp de o lună şi pielea va deveni catifelată şi plăcută la atingere.

Ajută la îndepărtarea mătreţii

Uleiul esenţial de nucă este excelent pentru îndepărtarea mătreţii. Masează scalpul cu ulei pentru a preveni uscarea. Ştim că mătreaţa este problema cu care se confruntă foarte multă lume când vine vorba de păr. Aşadar,scapă eficient de problemă cu acest ulei.

Citeşte şi:Cum să dai volum părului subţire:6 trucuri

Menţine scalpul sănătos

Unul dintre beneficiile uleiului esenţial de nucă este că îmbunătăţeşte funcţiile scalpului. Prin aplicarea regulată a acestui ulei ajuţi la menţinerea scalpului hidratat,sănătos şi puternic. În plus,proprietăţile antifungice menţin departe infecţiile.

Sursă+credit foto:boldsky.comRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg