Ultimele zile din viaţa lui Stan Laurel, din „Stan şi Bran‟. Ce voia să facă înainte de a muri

1 stan 1 jpg jpeg

Actorul britanic Stan Laurel a fost un comic faimos al filmelor mute, partenerul lui Oliver Hardy, cu care a format duo-ul de mare succes Stan şi Bran. Despre filmele în care a apărut, precum „Sons of the Desert‟ şi „Saps at Sea‟, se ştiu multe, însă viaţa lui privată n-a fost expusă niciodată în mod voit. Iar ultimele lui zile pe pământ au fost până acum un mister total.

Născut Arthur Stanley Jefferson, pe 16 iunie 1890, în orăşelul britanic Ulverston, Stan provenea dintr-o familie artistică, drept urmare nu a fost nicio surpriză când Laurel s-a îndreptat şi el spre showbiz. S-a apucat de teatru şi-a ajuns să lucreze chiar şi cu Charlie Chaplin după ce familia lui s-a mutat în Scoţia.

Întreaga viaţă a tânărului s-a schimbat în 1910, când a călătorit în Statele Unite pentru prima dată. După numai câţiva ani de lucrat în domeniul car-l fascina tot mai mult, şi-a făcut debutul cinematografic în filmul de scurt metraj "Nuts in May" (1917). La scurt timp, a început să aibă o carieră de succes alături de comicul Oliver Hardy, partenerul lui din “Stan şi Bran”.

În anii ’20-’30, cei doi actori au apărut în multe filme împreună, iar, în 1932, Stan a câştigat Oscarul cu rolul din "The Music Box". Până în anii ’50, celebra pereche lucra deja cu studiourile europene, însă, în acel deceniu, ceva tragic s-a întâmplat.

În 1957, Hardy a murit la 65 de ani, iar pierderea suferită l-a devastat pe Laurel. Stan a mai apărut în faţa camerelor de filmat, însă niciodată ca înainte, cu verva şi farmecul care-l caracterizaseră până atunci. Mai mult, la numai câţiva ani distanţă, avea şi el să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Pe 23 februarie 1965, Stan Laurel a murit în California, la 74 de ani. În ultima perioadă din viaţa lui, actorul locuia în Santa Monica, California. Suferise un accident vascular cerebral cu un deceniu în urmă, care l-a afectat mult fizic, lăsându-l cu urmări evidente. Actorul era deja diabetic, după cum ne informează California Digital Newspaper Collection.

La sfârşitul lunii ianuarie 1965, Laurel spunea tuturor că se simţea mai bine, însă de-abia dacă mai putea mânca ceva. Simţea o durere cruntă în cavitatea bucală, în ciuda investigaţiilor şi a tratamentelor urmate.

În ultimele zile din viaţa lui, a fost îngrijit de soţia sa şi o asistentă medicală care se mutase cu ei în casă. Stan continua să le scrie scrisori prietenilor lui, însă, la finele lunii, acestea s-au oprit. Cu o zi înainte de-a muri, legendarul comic a suferit o criză cardiacă. Cu ultimele puteri, cu numai câteva ore înainte de-a se prăpădi, i-a spus asistentei lui că vrea să meargă la schi. I-a mărturisit acesteia că el nu schia în mod normal, însă asta era dorinţa lui din acel moment. Ultima lui dorinţă.

Stan Laurel a murit, la scurt timp, din cauza unui infarct.

Foto - The Bullfighters (1945)



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg