Ultimele zile din viaţa lui Stan Laurel, din „Stan şi Bran‟. Ce voia să facă înainte de a muri

1 stan 1 jpg jpeg

Actorul britanic Stan Laurel a fost un comic faimos al filmelor mute, partenerul lui Oliver Hardy, cu care a format duo-ul de mare succes Stan şi Bran. Despre filmele în care a apărut, precum „Sons of the Desert‟ şi „Saps at Sea‟, se ştiu multe, însă viaţa lui privată n-a fost expusă niciodată în mod voit. Iar ultimele lui zile pe pământ au fost până acum un mister total.

Născut Arthur Stanley Jefferson, pe 16 iunie 1890, în orăşelul britanic Ulverston, Stan provenea dintr-o familie artistică, drept urmare nu a fost nicio surpriză când Laurel s-a îndreptat şi el spre showbiz. S-a apucat de teatru şi-a ajuns să lucreze chiar şi cu Charlie Chaplin după ce familia lui s-a mutat în Scoţia.

Întreaga viaţă a tânărului s-a schimbat în 1910, când a călătorit în Statele Unite pentru prima dată. După numai câţiva ani de lucrat în domeniul car-l fascina tot mai mult, şi-a făcut debutul cinematografic în filmul de scurt metraj "Nuts in May" (1917). La scurt timp, a început să aibă o carieră de succes alături de comicul Oliver Hardy, partenerul lui din “Stan şi Bran”.

În anii ’20-’30, cei doi actori au apărut în multe filme împreună, iar, în 1932, Stan a câştigat Oscarul cu rolul din "The Music Box". Până în anii ’50, celebra pereche lucra deja cu studiourile europene, însă, în acel deceniu, ceva tragic s-a întâmplat.

În 1957, Hardy a murit la 65 de ani, iar pierderea suferită l-a devastat pe Laurel. Stan a mai apărut în faţa camerelor de filmat, însă niciodată ca înainte, cu verva şi farmecul care-l caracterizaseră până atunci. Mai mult, la numai câţiva ani distanţă, avea şi el să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Pe 23 februarie 1965, Stan Laurel a murit în California, la 74 de ani. În ultima perioadă din viaţa lui, actorul locuia în Santa Monica, California. Suferise un accident vascular cerebral cu un deceniu în urmă, care l-a afectat mult fizic, lăsându-l cu urmări evidente. Actorul era deja diabetic, după cum ne informează California Digital Newspaper Collection.

La sfârşitul lunii ianuarie 1965, Laurel spunea tuturor că se simţea mai bine, însă de-abia dacă mai putea mânca ceva. Simţea o durere cruntă în cavitatea bucală, în ciuda investigaţiilor şi a tratamentelor urmate.

În ultimele zile din viaţa lui, a fost îngrijit de soţia sa şi o asistentă medicală care se mutase cu ei în casă. Stan continua să le scrie scrisori prietenilor lui, însă, la finele lunii, acestea s-au oprit. Cu o zi înainte de-a muri, legendarul comic a suferit o criză cardiacă. Cu ultimele puteri, cu numai câteva ore înainte de-a se prăpădi, i-a spus asistentei lui că vrea să meargă la schi. I-a mărturisit acesteia că el nu schia în mod normal, însă asta era dorinţa lui din acel moment. Ultima lui dorinţă.

Stan Laurel a murit, la scurt timp, din cauza unui infarct.

Foto - The Bullfighters (1945)Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg