Vanessa Williams, prima Miss America de culoare şi scandalul cu poze nud din cauza căruia i s-a retras titlul

6 eaaaaaaaaa png png

Până în momentul de faţă, există mai multe câştigătoare de culoare ale concursului Miss America, însă Vanessa Williams a fost prima care a primit coroana, în 1984. În ciuda momentului istoric, actriţa a vorbit recent despre problemele pe care le-a întâmpinat din partea comunităţii din care face parte după ce a fost desemnată câştigătoare şi despre scadalul care i-a umbrit victoria.

Vanessa s-a născut într-o familie cu înclinaţii artistice şi a studiat muzica clasică, pianul, vioara, hornul şi a făcut numeroase şedinţe de canto pentru a-şi definitiva pregătirea. De asemenea, a fost instruită în dansul pe muzică de jazz. A urmat cursurile unei şcoli de Artă şi, în timp ce se afla în facultate, a fost abordată, în campusul universităţii, de nişte agenţi care căutau fete atrăgătoare pentru concursurile de frumuseţe şi i s-a propus participarea la o asemenea competiţie.

Cu toate că nu mai urcase niciodată pe scena unui astfel de concurs, Williams a câştigat premiul cel mare, devenind prima Miss America de culoare. Însă, cu numai câteva luni înainte ca “domnia” sa să se încheie, a izbucnit un scandal-monstru, care i-a distrus reputaţia.

Vedeta americană a aflat că nişte fotografii nud pe care le făcuse ea cu doi ani înainte de concurs urmau să fie publicate în revista Penthouse. Vanessa a negat că ar fi semnat vreodată ca pozele să fie publicate, însă asta nu a împiedicat Organizaţia Miss America să-i ofere câştigătoarei 72 de ore ca să renunţe la titlu.

Trecerea de la un asemenea scandal la statutul de star hollywoodian a fost făcut cu dificultăţile de rigoare. A recunoscut, ani mai târziu, că încă avea un gust amar din cauza întregii experienţe cu concursul de frumuseţe. Şi scandalul iscat din cauza şedinţei foto nud nu a fost singurul motiv.

“Eram percepută nu ca o fetişcană de 20 de ani, care era în primul an de facultate...”, a început să detalieze vedeta în podcastul The Table Is Ours. “Eram percepută ca un simbol. Dar şi ca femeie de culoare, ca cineva care trebuia să reprezinte frumuseţea americană. Şi nu erau puţini cei care credeau că frumuseţea americană nu consta în piele închisă la culoare...”

Mai mult, criticile pe care le primea constant veneau din partea membrilor comunităţii ei. Cei de culoare nu considerau că erau reprezentaţi cum se cuvenea de către Williams, din cauza faptului că era mulatră, cu ochii deschişi la culoare şi arăta destul de mult ca un om alb.

„Una e să primeşti ameninţări de la nişte anonimi că o să fii omorât şi tu, şi familia ta, alta e să vină aceste ameninţări de la cei ca tine. Eram atacată de albi, care simţeau că nu reprezentam idealul de frumuseţe americană, dar şi de cei de culoare, care îmi imputau faptul că semănam prea mult cu albii. Nimeni nu dădea nicio atenţie talentului meu, intelectului şi realizărilor mele. Şi asta m-a durut cel mai mult.”

Foto - Instagram Vanessa Williams Official



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg