Vedete din toată lumea îl folosesc pentru înfrumuseţare! Oricine are acest produs acasă!

1 74884 original jpg jpeg

Oamenii obişnuiţi din toată lumea, dar şi multe vedetele folosesc oţetul de mere pentru înfrumuseţare. Iată 5 feluri de utilizare a acestui produs “cosmetic” 100% natural pentru păr, dinţi şi piele.

Vedete precum Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow sau Kourtney Kardashian folosesc frecvent oţetul de mere pentru beneficiile sale: pentru îngrijirea părului sau a dinţilor şi chiar pentru sănătatea sistemului digestiv.

Spre exemplu, amestecat cu apă, acesta devine un tratament eficient pentru părul tern, întărind firul de păr şi conferindu-i strălucire. Vara este ideal de folosit după spălare, deoarece absoarbe calcarul sau clorul din piscină. De altfel, datorită faptului că echilibrează pH-ul, acesta previne şi combate apariţia mătreţii.

Bogat în minerale şi oligoelemente (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf şi fier), dar şi cu un conţinut bogat de enzime şi betacaroten, acesta poate fi folosit în curele de detoxifiere, în special pentru sănătatea ficatului. Specialiştii recomandă consumarea pe stomacul gol, dimineaţa, a unui pahar mare cu apă, în care punem o lingură mare de oţet de mere.

În ceea ce priveşte tenul nostru, datorită conţinutului bogat de vitamina C, acesta reduce imperfecţiunile, funcţionând ca un ser aplicat pe pielea proaspăt spălată, dar înainte de crema hidratantă. Oţetul de mere estompează coşurile şi petele pigmentare şi netezeşte pielea.

Un alt motiv pentru care acest ingredient culinar nu trebuie să ne lipsească nici din bucătărie, dar nici din baie este acela că ajută la albirea dinţilor. Însă trebuie diluat deoarece, în timp şi în cantităţi nepotrivite, poate ataca smalţul. O gargară dimineaţa cu oţet poate reduce riscul de apariţie al halenei, adică mirosul neplăcut al gurii.

Oţetul de mere are şi proprietăţi antifungice, putând fi folosit ca deodorant natural sau pentru tratarea descoamărilor la nivelul degetelor de la picioare. El îndepărtează pielea moartă, elimină mirosurile neplăcute, bacteriile şi anumite ciuperci, neconţinând nici alcool, nici aluminiu.