VIDEO. Cum să te machiezi pe caniculă

1 63503 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate sunt o provocare nu doar pentru organism, ci şi pentru machiaj. Pentru a evita micile incidente din timpul zilei, iată cum trebuie să te machiezi în zilele caniculare.

Foloseşte un rimel rezistent la apă

Chiar dacă este mai greu de îndepărtat la sfârşitul zilei,rimelul rezistent la apă este cel mai indicat în aceste zile în care temperaturile sunt greu de suportat. Transpiraţia poate duce la întinderea lui,iar umezeala predispune la lipirea genelor.

Renunţă la fondul de ten

Îl foloseşti zi de zi pentru a masca micile imperfecţiuni ale tenului,însă nu este indicat şi când mercurul din termometre creşte vertiginos. Fondul de ten împiedică pielea să respire şi astfel vei transmira abundent. Este de preferat să eviţi să-l foloseşti şi să utilizezi doar o bază în nuanţa tenului tău.

Un machiaj al ochilor discret

În perioada verii este bine să pui accentul pe culori calde în ceea ce priveşte machiajul ochilor. Auriu,crem,roz sau maro deschis sunt nuanţele de fard pe care ar trebui să te bazezi. Pentru ca machiajul să nu se întindă,este de preferat să aplici o cremă cu factor de protecţie solară ridicat,care te va proteja şi de rozele nocive UV.

Nu uita de buze

Soarele nu este periculos doar pentru ten,ci şi pentru buze. Aşadar înainte să te dai cu ruj,aplică pe buze un balsam protector,care va hidrata buzele. De fiecare dată când simţi că-ţi este cald şi vrei să te răcoreşti stropeşte-te pe faţă şi pe corp cu o apă minerală. Aceasta va revitaliza tenul şi-l va hidrata cu mineralele de care are nevoie.