Vitamine pentru o piele frumoasă

1 58440 original jpg jpeg

Nu e nevoie să cheltuieşti o avere pentru a avea o piele fină ca mătasea. Pe lângă o hidratare adecvată, trebuie să ai grijă să incluzi în ritualul tău zilnic de înfrumuseţare anumite vitamine, care-ţi vor răsfăţa pielea şi o vor lăsa fără cusur.

Vitamina A,arma secretă împotriva ridurilor

Fie că vorbim despre obişnuitele riduri de expresie,fie de cele apărute odată cu îmbătrânirea pielii,ele nu trebuie să-şi găsească locul pe chipul tău. Vitamina A,cu alte cuvinte binecunoscutul retinol,este cea care are grijă să stimuleze producţia decolagenşi să grăbească regenerarea celulelor. Astfel,pielea va fi mai elastică,iar ridurile mult mai puţin vizibile.  În plus,vitamina A şterge punctele maro de pe piele,căpătate în urma arsurilor solare. Vitamina a se găseşte sub formă de ulei în farmacii şi o poţi amesteca în orice cremă. Este recomandat să o foloseşti îndeosebi pe timp de noapte,deoarece ziua razele soarelui îi diminuează efectele benefice.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru o piele strălucitoare

Măşti cu argilă pentru o piele de invidiat

Un ten strălucitor,graţie vitaminei C

Zi de zi,pielea ta trebuie să facă faţă atacului radicalilor liberi,dar şi poluării. Asta face ca tenul să fie tern,obosit,lipsit de strălucire şi de vitalitate. Din acest motiv ai nevoie de antioxidanţi pentru a te proteja. Unul dintre aceştoa este vitamina C,care-ţi revigorează tenul şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii. Poţi beneficia de proprietăţile sale regeneratoare prin aplicarea constantă a măştilor cu citrice sau dacă amesteci în crema de zi cu zi suplimente de vitamina C pisate. Spre deosebire de retinol,Vitamina C acţionează mai bine ziua,iar rezultatele se văd după 6 luni de tratament.

Hidratare intensă cu vitamina E

În această perioadă,când soarele arde mai dogoritor ca niciodată,hidratarea pielii este esenţială. Vitamina E are atât rol protector împotriva razelor ultraviolete,cât şi reparator după o zi petrecută pe plajă,deoarece  hrăneşte pielea în profunzime,fără să o încarce. Poţi îmbogăţi cu vitamina E uleioasă atât crema de protecţie înainte de plajă,cât şi loţiunea calmantă de după expunerea la soare.

Vitamina K,şterge cearcănele

Unele persoane au pielea de sub ochi mai subţire,şi sunt mai predispuse la cearcăne. Vitamina K le diminează şi luminează pielea. Aplică sub ochi vitamina K şi masează uşor. Întinde mai apoi un strat subţire de cremă pentru ochi şi masează din nou până intră în piele. Tratamentul se aplică seara,de două ori pe săptămână.