Voluntarii de la Wesley au făcut fericite 10 familii din Beiuş

1 54375 original jpg jpeg

Timp de o săptămână, oraşul Beiuş a fost cucerit de 250 de voluntari de la Colegiul Wesley din Dublin, elevi şi profesori, care au muncit cu mult entuziasm la cele 10 case pe care le-au construit alături de voluntarii locali, parlamentarii bihoreni şi cele 10 familii partener.

Prin evenimentul „Build the Wesley Way!”,Wesley College şi Habitat for Humanity Beiuş sărbătoresc 10 ani de parteneriat şi doresc să promoveze valorile implicării sociale a tinerilor şi să tragă un semnal de alarmă asupra problemei locuirii precare în România.

Din 2003 şi până în prezent,elevii şi profesorii de la Wesley College au ajutat 31 de familii din mai multe comunităţi din judeţul Bihor să aibă case trainice,decente şi accesibile,arătând că se poate,că şi tineri pot fi utili şi că prin voluntariat ne putem ajuta semenii mai puţin norocoşi.

„Suntem obosiţi după un nou maraton de construcţie,dar suntem fericiţi că ne-am atins obiectivele şi că împreună cu partenerii noştri de la Colegiul Wesley am reuşit să îndeplinim visul altor 10 familii de a avea o casă. Le mulţumim încă o dată pentru încredere şi pentru eforturi celor de la Wesley,dar şi tuturor celor care au contribuit la eveniment”,spune Mircea Jurcan,Director al Habitat for Humanity Beiuş.

87eca87f9dce085c5f7201ea9412c27b jpg jpeg

„Faptul de a face echipă cu Habitat for Humanity le oferă  elevilor noştri o experienţă deosebită dincolo de călătoria în sine. Este minunat că elevii călătoresc peste hotare şi văd cum trăiesc alţi oameni,însă este un adevărat privilegiu pentru ei să lucreze ca parte a unie echipe şi să construiască o casă pentru o familie care nu ar avea altcumva un cămin. În plus,toţi elevii noştri trebuie să strângă banii necesari pentru călătorie. Acest lucru încurajează spiritul antreprenorial şi cultivă munca în echipă înainte ca orice călătorie să aibă loc. Să înveţi să strângi fonduri pe calea cea grea reprezintă un beneficiu enorm”,a spus Christopher Woods,Directorul Wesley College.

Totodată,directorul colegiului a subliniat faptul că prin evenimentul la care au luat parte,elevii au avut parte de o provocare adusă culturii individualiste ce ne înconjoară. „Tuturor elevii noştri li s-a schimbat perspectiva asupra vieţii,iar ochii li s-au deschis în mod real. Este un lucru fundamental să lucrezi pe un şantier la construirea unei case pentru o altă familie”.

52d8d141490bed90ff09e2bd08f43af0 jpg jpeg

Beneficiarii caselor sunt familiii de tineri căsătoriţi,majoritatea cu 1-2 copii,dar şi mame singure care-şi cresc copiii sau tineri care aşteaptă să aibă un copil.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global,Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat,până în acest moment,peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş,Bacău,Bihor,Cluj,Dolj,Prahova şi Suceava.Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg