Reţine încă de la început că nu oricine are acces în lumea misterioasă a ghicitului în cafea. Pentru această îndeletnicire ai nevoie de intuiţie, de imaginaţie, de o bună cunoaştere a simbolurilor şi de capacitatea de a le interpreta corect. „Ştiinţa‟ ghicirii în cafea se numeşte taseografie şi are mii de ani vechime.

Starea de spirit influenţează interpretările

Prepară cafeaua în ibric, iar ceaşca din care vei bea trebuie să fie netedă, fără striaţii. În cazul în care licoarea a dat în foc, amână ghicitul pentru altă zi. Nu de alta, dar persoana căreia i se ghiceşte trebuie să fie relaxată, să se concentreze doar pe problemele de interes pentru ea, să se detaşeze de exterior. O cafea băută pe fugă sau într-o stare de deprimare nu poate fi citită. În acest caz, ceaşca va fi neagră, doar cu pete haotice, fără nicio semnificaţie.

Dacă ai o stare bună, eşti relaxată, bea cafeaua până mai rămân câteva picături, roteşte ceaşca astfel încât zaţul să se depună pe pereţii ceştii, apoi răstoarnă ceaşca pe farfurioară şi las-o 10 minute. Însă ghicitul în cafea începe imediat ce cafeaua se umflă în ibric, când se formează un caimac ce începe să arată lucruri cu semnificaţii.

Care este procedura agreată pentru cititul în cafea

Ceaşca se ţine cu ambele mâini, cu toarta spre persoana căreia îi ghiceşti. Practic, citirea simbolurilor se face de la toartă, în sensul acelor de ceasornic. Jumătatea cu toartă dă informaţii despre viaţa personală. Cealaltă jumătate prezice evenimente din afara casei, deci poţi afla lucruri despre rude, prieteni, partener de viaţă. Pe fundul ceştii sunt semnele de dragoste, de suflet, cum ar fi indiciile despre starea relaţiei de cuplu.

Ce poţi vedea pe fundul ceştii?

Întâi te uiţi pe fundul ceştii şi dacă este negru, persoana căreia îi ghiceşti are o tristeţe cauzată de o suferinţă însemnată. Dacă s-au format raze, să ştii că cel din faţa ta este binedispus. Cerculeţele mici de pe fundul cănii semnifică reuşită în viaţă, mulţumire. Un inel alb – ori mai multe – trimite cu gândul la o schimbare importantă în viaţă. Poate fi vorba despre serviciu, altă casă, schimbarea domiciliului în altă ţară. Zaţul înghesuit pe fundul cănii înseamnă veste rea pe plan sentimental. Semnul în formă de pasăre de pe fundul ceştii simbolizează veste. Dacă este albă, vestea este bună, dacă este neagră, primeşti una rea. O cruce prevesteşte un posibil deces în familie. Mai multe cruci sugerează un mare ghinion la orizont. Dar o cruce într-un triunghi înseamnă viaţă lungă.

Ce semne apar cel mai des pe fundul cănii de cafea

Răsuceşte ceaşca şi observă simbolurile:

Luna – împlinire sufletească în viitorul apropiat.

Ancoră – te paşte o nenorocire.

Animale domestice – succes financiar.

Animale sălbatice – ai duşmani care te vizează la orice pas.

Barcă – probleme în căsnicie.

Linii paralele – drumuri sau proiecte noi.

Lumânare – ajutor din afară, împlinirea unei dorinţe.

Pătrat – supărare.

Triunghi – un nou loc de muncă.

Oval – succes pe plan profesional.

Dreptunghi – neînţelegeri în cuplu.

Roată – posbile probleme de sănătate.

Fluture – flirt.

Peşte – vei primi o sumă de bani neaşteptate.

Şobolan – suferi o pierdere.

@shutterstock