6 motive să-ţi cumperi un dihor ca animal de companie

1 80318 original jpg jpeg

În mod sigur, dihorul nu e un animal de companie pentru oricine. Însă dacă nu prea te încântă ideea de a avea un câine sau o pisică, atunci noi îţi spunem câteva motive pentru care ai putea fi stăpâna ideală pentru un dihor. Acestea sunt:

Dihorul este un animal jucăuş şi curios

Dihorul se aseamănă cu pisicile şi câinii în ceea ce priveşte plăcerea de a se juca. Atât cu tine, cât şi cu jucării, modul în care se joacă te va binedispune instant.

Sunt sociabili şi prietenoşi

Deseori e recomandat să ai doi dihori, mai ales dacă îi laşi singuri o perioadă mai mare de timp. Dihorii au nevoie atât de atenţia ta, cât şi de compania altor animale.

Sunt foarte inteligenţi

Dihorul este un animal inteligent, care se adaptează oricărui mediu, putând fi chiar dresat. Acesta poate fi învăţat să folosească litiera, întocmai ca pisicile.

Sunt animale silenţioase

Nu vei simţi prea mult diferenţa dintre o pisică şi un dihor, cel puţin nu din punctul de vedere al somnului. Dihorii îşi petrec mare parte din zi dormind. În plus, singurele zgomote pe care le fac sunt atunci când sunt speriaţi sau răniţi.

Sunt animale mici

Dihorii sunt animale de dimensiuni mici, care nu au nevoie de prea mult spaţiu. De obicei, ei trebuie să stea într-o cuşcă, dar au nevoie şi de timp petrecut în afara cuştii, indiferent de mărimea acesteia.

Sunt uşor de hrănit

Există hrană specială pentru dihori, care a devenit disponibilă şi la noi în ţară. Deşi sunt animale carnivore, e recomandat ca dihorilor domestici să nu li se dea carne crudă.