Condimentele, bune pentru sănătatea creierului

1 76019 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai importante şi complexe organe din corpul uman este cu siguranţă creierul. Când acesta nu mai funcţionează cum trebuie, apar bolile mintale care generează diferite reacţii emoţionale şi comportamentale. Iată ce condimente trebuie să consumi pentru sănătatea creierului:

Curcuma

Acest aliment este un antioxidant şi un antiinflamator puternic. În India, unde curcuma este consumată zilnic în curry, riscul ca oamenii să dezvolte Alzheimer este cu 25% mai mic decât în restul ţărilor. În studiile de laborator s-a demonstrat că şoarecii care au fost hrăniţi cu curcumă au dezvoltat mai puţine plăci de amiloid, indicator al bolii Alzheimer, decât şobolanii care nu au consumat această plantă. Adăugă pulbere de curcumă sau curry în mâncare şi creierului tău va funcţiona mai bine.

Salvia

Această plantă este un stimulent cunoscut al memoriei, care protejează creierul împotriva anumitor procese care conduc la Alzheimer. Salvia protejează acetilcolina, un mesager chimic din creier, care este esenţial pentru memorie. Pentru a profita de beneficiile sale, adăugă crengi de salvie la omlete, sos de roşii sau salate. Poţi, de asemenea, să pui 2 linguriţe de salvie în ceai.

Wasabi

Condiment verde servit cu sushi, wasabi este o sursă excelentă de proprietăţi care ajută celulele nervoase să crească extensii cunoscute sub numele de dendrite şi axoni, făcându-le să comunice între ele. Cumpără wasabi la tub sau sub formă de pulbere şi adaugă-l la sosuri, peşte, ouă fierte sau salata verde.

Usturoiul

Usturoiul presează sângele pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi poate scădea colesterolul fără medicamente. Conţine compuşi care protejează neuronii de leziuni şi boli prin stimularea producerii de substanţe chimice care ajută celulele să reziste stresului. Aşadar, pentru o minte sănătoasă, asezonează usturoi tocat la carnea de pui, carnea de vită, carnea de porc, paste sau legume.

Pătrunjelul

Asemenea cimbrului, pătrunjelul conţine componente precum apigenin, flavonoid vegetal netoxic care are efecte antioxidante şi ajută la curăţarea radicalilor liberi. Cercetătorii brazilieni au aplicat apigeninul la celulele stem umane şi au observat că acestea au format neuroni care au creat conexiuni mai puternice între ei. Cercetatorii speră ca descoperirile lor să ducă la apariţia a noi tratamente pentru boli cum ar fi Alzheimer sau depresie. Între timp, consumă cât mai mult pătrunjel, adăugându-l în supe, chiftele sau tocăniţe.



Recente

shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg