Condimentele, bune pentru sănătatea creierului

1 76019 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai importante şi complexe organe din corpul uman este cu siguranţă creierul. Când acesta nu mai funcţionează cum trebuie, apar bolile mintale care generează diferite reacţii emoţionale şi comportamentale. Iată ce condimente trebuie să consumi pentru sănătatea creierului:

Curcuma

Acest aliment este un antioxidant şi un antiinflamator puternic. În India, unde curcuma este consumată zilnic în curry, riscul ca oamenii să dezvolte Alzheimer este cu 25% mai mic decât în restul ţărilor. În studiile de laborator s-a demonstrat că şoarecii care au fost hrăniţi cu curcumă au dezvoltat mai puţine plăci de amiloid, indicator al bolii Alzheimer, decât şobolanii care nu au consumat această plantă. Adăugă pulbere de curcumă sau curry în mâncare şi creierului tău va funcţiona mai bine.

Salvia

Această plantă este un stimulent cunoscut al memoriei, care protejează creierul împotriva anumitor procese care conduc la Alzheimer. Salvia protejează acetilcolina, un mesager chimic din creier, care este esenţial pentru memorie. Pentru a profita de beneficiile sale, adăugă crengi de salvie la omlete, sos de roşii sau salate. Poţi, de asemenea, să pui 2 linguriţe de salvie în ceai.

Wasabi

Condiment verde servit cu sushi, wasabi este o sursă excelentă de proprietăţi care ajută celulele nervoase să crească extensii cunoscute sub numele de dendrite şi axoni, făcându-le să comunice între ele. Cumpără wasabi la tub sau sub formă de pulbere şi adaugă-l la sosuri, peşte, ouă fierte sau salata verde.

Usturoiul

Usturoiul presează sângele pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi poate scădea colesterolul fără medicamente. Conţine compuşi care protejează neuronii de leziuni şi boli prin stimularea producerii de substanţe chimice care ajută celulele să reziste stresului. Aşadar, pentru o minte sănătoasă, asezonează usturoi tocat la carnea de pui, carnea de vită, carnea de porc, paste sau legume.

Pătrunjelul

Asemenea cimbrului, pătrunjelul conţine componente precum apigenin, flavonoid vegetal netoxic care are efecte antioxidante şi ajută la curăţarea radicalilor liberi. Cercetătorii brazilieni au aplicat apigeninul la celulele stem umane şi au observat că acestea au format neuroni care au creat conexiuni mai puternice între ei. Cercetatorii speră ca descoperirile lor să ducă la apariţia a noi tratamente pentru boli cum ar fi Alzheimer sau depresie. Între timp, consumă cât mai mult pătrunjel, adăugându-l în supe, chiftele sau tocăniţe.



Recente

Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg
clickpentrufemei ro  Modele de sandale de damă care merită să le ai în garderobă imag principala jpg
Inghetata de afine si esenta de lavanda  Sursa foto shutterstock 1740357302 jpg
hands patient suffering from psoriasis jpg