Dihorul, un animal foarte curios

1 47004 original jpg jpeg

Cine s-ar fi gândit că, la un moment dat, unul dintre cei mai temuţi prădători pentru păsăretul rural o să devină animal de casă?! Ei bine, se întâmplă. Există deja o tradiţie şi un public îndrăgostit de aceşti mici carnivori.

Un corp alugit,flexibil,bine protejat de o blăniţă deasă,canini “serioşi” şi o inteligenţă aparte echipează aceste mici mamifere,care pot să atingă în greutate două kilograme şi 50 cm în lungime.

Extrem de abil şi curios,dihorul va fi mereu acolo unde nu te aştepţi:sub o canapea,într-o geantă,în dulapul de haine,în maşina de spălat,pe lângă aragaz,pe bibliotecă……practic oriunde. Asta înseamnă că este foarte uşor să-l răneşti,neluându-l în seamă,datorită elementelor în mişcare sau deformabile. În plus,se mai poate răni,prin cădere,din cauza picioruşelor scurte şi coloanei lungi.

Nevoile pot învăţa să şi le facă la o lădiţă de pisică. Nu trebuie să-l lăsaţi pe afară,nesupravegheat. Un exemplar crescut doar în casă,care nu este pregătit să fie liber,va încerca să se joace cu câini sau cu pisicile şi poate fi rănit,pentru că nu va şti să se ferească de pericole. În condiţii bune,poate trăi până la 10 ani.

Doarme câte 12-14 ore pe zi

Dihorul este sociabil şi poate fi chiar dresat,într-o oarecare măsură. Este,de asemenea,foarte energic şi greu de stăpânit. În schimb,doarme mult,în jur de 12-14 ore pe zi,fiind mai mereu activ noaptea.

În relaţia cu copii,dihorii sunt sociabili,dar datorită unor scăpări precum muşcături neintenţionate sau izolate,nu sunt recomandaţi pentru copii sub 7 ani.

Trebuie vaccinat şi deparazitat

Dihorul poate să atragă căpuşe,purici sau alte tipuri de paraziţi,mai ales vara,aşa că trebuie deparazitat şi intern şi extern. Trebuie să fie vaccinat împotriva jigodiei şi rabiei.

Spălatul nu este absolut necesar,mirosul neplăcut fiind mai ales în cazul masculilor necastraţi. În rest,mirosul provine de la glandele anale folosite pentru marcarea teritoriului,dar în general,prin sterilizare,masculii devin aproape fără miros.

E un carnivor convins

Fiind carnivor,îi place,evident,carnea (de pui,de vită),dar va fi atras şi de ouă,de dulciuri,cu toate că acestea din urmă nu sunt recomandate. De asemenea,mai mănâncă hrană de pisici,care este foarte bună,dar există şi mâncare specială pentru dihori în pet–shopuri.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg