Lumânările, la fel de nocive ca ţigările

1 49977 original jpg jpeg

Vrei să ai un aer curat, lipsit de impurităţi? Ai grijă ce fel de obiecte decorative foloseşti, căci unele pot fi dăunătoare pentru sănătate. Este vorba despre lumânări.

Lumânările parfumate pot fi folosite pentru a da aerului din casă un aer înmiresmat,însă cu o condiţie. Alege-le doar pe cele confecţionate din ceară de albine naturală sau din ulei de soia.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit că lumânările din parafină emit în aer de 110 ori mai mult benzen şi toluen  decât este permis. Aceste substanţe sunt periculoase pentru sănătate,căci  pot conduce la apariţia cancerului şi pot favoriza apariţia crizelor de astm.

Astfel,ele pot deveni la fel de nocive precum ţigările. Mai mult,cercetarea arată că odată ce o lumânare a fost aprinsă,particulele arse pot rămâne în aer timp de câteva ore. Ele pot conţine zinc,cositor şi plumb,a mai arătat studiul din SUA.

Iar dacă vrei să scapi de mirosul de mucegai,apelează la bicarbonatul de sodiu.

Poţi pune în baie un vas cu bicarbonat. Acesta va absoarbe imediat mirosul de mucegai. Dacă ai pisică,pune un recipient cu bicarbonat chiar lângă litiera ei.Recente