Lapte cu miere beneficii. 6 feluri în care protejează organismul

lapte cu miere beneficii jpeg

Lapte cu miere beneficii. Laptele cu miere este cel mai cunoscut remediu în ameliorarea durerii în gât. În plus, satisface pofta de dulce, combate insomnia şi îmbunătăţeşte rezistenţa fizică.

Beneficiile laptelui combinat cu mierea

Lapte cu miere beneficii - Mierea a fost folosită ca remediunatural în tratarea mai multor afecţiuni de-a lungul timpului. Datorită proprietăţilor antibacteriene,antioxidante şi antifungice,mierea este leacul ideal în tratarea gripei şi în ameliorarea problemelor respiratorii. Datorită conţinutul bogat de vitamine (A,B şi D) şi minerale,precum calciu,laptele mai este şi sursă de proteine şi acid lactic. Din acest motiv,băutura este leac în numeroase afecţiuni.

Citeşte şi:Remediile populare care au trecut testul timpului

1. Lapte cu miere beneficii - Protejează pielea

Laptele şi mierea au proprietăţi de curăţare şi antimicrobiene,care ajută pielea din interior. Însă,pe lângă faptul că poţi să bei lapte cu miere în fiecare seară,poţi adăuga amestecul în apa din cadă. Stai 30 de minute şi pielea va absorbi toate substanţele nutritive din soluţie.

2. Are efect antiîmbătrânire

Antioxidanţii care se găsesc în lapte şi în miere luptă împotriva radicalilor liberi,care au efect asupra întregului organism. În general,radicalii afectează pielea,producând apariţia ridurilor şi a petelor. Însă,dacă vrei să încetineşti procesul de îmbătrânire,bea în fiecare seară lapte fiert cu miere.

3. Lapte cu miere beneficii - Previi constipaţia

Când bei lapte cald cu miere,previi constipaţia,gazele,precum şi alte probleme intestinale. În plus,este leacul ideal în afecţiunile sistemului respirator dacă te confrunţi cu răceală sau tuse.

4. Îmbunătăţeşte digestia

Mierea are proprietăţi prebiotice. Acest lucru înseamnă că favorizează creşterea şi dezvoltarea bacteriilor bune,ajutând tranzitul intestinal şi întregul sistem digestiv. Astfel,previi constipaţia,crampele şi balonarea.

Citeşte şi:7 alimente care protejează şi întăresc ficatul

5. Lapte cu miere beneficii - Combate insomnia

Laptele cu miere este cunoscut pentru efectul pe care-l are asupra insomniei. După ce consumi băutura,în creier este eliberată serotonina,hormonul care te ajută să dormi. Iar laptele cald relaxează stomacul,datorită temperaturii sale. Ar trebui băut cu 15 minute înainte de a merge la culcare.

6. Previne osteoporoza  

Mierea are capacitatea incredibilă de a acţiona în calitate de transportator de nutrienţi. Ea poate atrage substanţe nutritive din alimentele mâncate,în special calciul. Acest lucru ajută organismul să absoarbă nutrimenţii mult mai uşor. Laptele este sursă bogată de calciu. Şi prin consumul lui şi al mierii,previi în mod eficient apariţia bolilor precum osteoporoza şi artrita.

Credit foto:www.steptohealth.com