Ştiai că stafidele curăţă ficatul de toxine?

1 71509 original jpg jpeg

Ficatul este organul care are de îndeplinit cele mai multe funcţii în organism, iar una dintre ele este eliminarea toxinelor. Ocazional, este mai bine să se facă o pauză de la anumite alimente mâncate, şi să se apeleze la o detoxifiere.

 Un ficat bolnav este vulnerabil la boli precum hepatită,ciroză sau ficat gras. De asemenea,persoanele care sunt sub tratament trebuie să ştie că,anumite medicamentele luate zilnic o dată sau de două ori,pot îmbolnăvi ficatul.

Dacă vrei să cureţi ficatul folosindu-te de un remediu natural simplu,iată care este cel mai bun.Stafidele

1. Ia un borcan şi o mână de

. Pune stafidele în borcan şi adaugă peste ele 2 pahare cu apă.

2. De fapt,este mai bine să păstrezi o anumită cantitate. Dacă foloseşti jumătate de pahar cu stafide,foloseşte unul şi jumătate de apă. Asigură-te că apa este de 3 ori mai multă decât stafidele.

3. Fierbe apa cu stafide pentru câteva minute,după care acoperi vasul cu o farfurie. După ce-a fiert,îl iei de pe foc şi îl laşi încă o zi în bucătărie.

4. În ziua următoare,strecori lichidul şi-l bei zilnic după ce te trezeşti. Repetă timp de o săptămână şi bea câte 1 pahar cu acel ceai de stafide,şi ficatul se va simţi din ce în ce mai bine. La fel te vei simţi şi tu.

5. Pentru ca băutura să aibă efect asupra ficatului,în acest timp trebuie să stai departe de băuturile alcoolice,de fast-food şi de

.

Alte alimente care curăţă ficatul sunt:

-Usturoiul;

-Sfecla roşie;

-Morcovul;

-Legumele cu frunze verzi;

-Avocado;

-Grepfrutul;

-Merele;

-Ceaiul verde.