Boli de stomac pe care nu trebuie să le ignori

1 70588 original jpg jpeg

Anumite alimente şi mâncăruri condimentate pot afecta mucoasa stomacului. Acest ţesut delicat, odată distrus, poate favoriza apariţia unor probleme grave de sănătate.

Stomacul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Acesta joacă un rol vital în digestia alimentelor,eliberează diferite enzime şi protejează intestinul de bacteriile dăunătoare. De aceea,anumite simptome,precum arsurile la stomac şi aciditatea nu trebuie ignorate.

Iată care sunt unele dintre cele mai comune afecţiuni ale stomacului!

Reflux (dispepsie şi arsuri)

Dispepsia (indigestia) este cea mai frecventă boală de stomac,care afectează 40-60% dintre oameni,cel puţin o dată în viaţă. Aceasta se caracterizează prin dureri persistente sau ocazionale în partea superioară a abdomenului sau în piept şi pot fi însoţite de greaţă şi vărsături.

Arsurile la stomac pot fi cauzate de anumite alimente,cum sunt ceapa,usturoiul,băuturile cu cafeină,roşiile,viţa-de-vie şi de băuturile alcoolice.

Diareea

Este o neplăcere întâlnită din ce în ce mai des. Unii oameni se confruntă cu această problemă deoarece suferă de sindromul de colon iritabil sau de alte boli cronice ale intestinului gros. Diareea poate fi cauzată de viruşi sau de alte infecţii bacteriene.

Constipaţie

Aceasta este exact opusul diareei şi este cauzată de consumul de apă necorespunzător şi de aportul de fibre,o întrerupere a regimului alimentar regulat şi lipsa activităţilor fizice. Simptomele sunt uşor de recunoscut. Boala se caracterizează prin dureri,umflarea abdomenului şi scaune rare.

Gastrită

Este o inflamaţie a mucoasei stomaculuişi are multe cauze. Această tulburare poate fi acută sau cronică. Gastrita acută este cea mai frecventă afecţiune a stomacului. Ea este însoţită de anemie pernicioasă şi este mai răspândită la persoanelor în vârstă,dar poate apărea şi la cei tineri. Un aport excesiv de ceai,cafea,tutun,alcool,condimente şi medicamente antidurere pot provoca,de asemenea,gastrită.

Ulcer

Ulcerele peptice se dezvoltă pe căptuşeala stomacului. Aceste răni deschise provocă dureri abdominale şi nu sunt cauzate doar de stres şi de obiceiurile alimentare nesănătoase. Afecţiunea se manifestă prin dureri foarte mari,balonare,vărsături cu sânge,greaţă şi pierderea în greutate.Recente

Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg