Caravană de informare despre cancerul de colon

1 74319 original jpg jpeg

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer a organizat astăzi o caravană de informare despre cancerul intestinului gros. Evenimentul a avut loc în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle

Această campanie de informare s-a desfăşurat împreună cu ziarul Adevărul,ziarul Click! şi revistele Click! pentru femei şi Click!Sănătate. În acest an s-au alăturat campaniei medicul Simona Carniciu de la Institutul de Diabet Paulescu şi Florentina Opriş,specialist recunoscut în nutriţie,sport şi frumuseţe. De asemenea,acestui eveniment i s-a alăturat şi academicianul şi fitoterapeutul Ovidiu Bojor.

 „Mă implic de vreo câţiva ani în această campanie pentru că eu consider că oamenii ar trebui să fie foarte atenţi cu tot ceea ce fac. În primul rând,să aibă informaţia corectă şi apoi să aplice ceea ce primesc ca informaţie. Această campanie merge pe două căi:aceea de a informa asupra pericolului cancerului de colon şi de a informa cum să tratezi şi să previi aceastăafecţiune. Din punctul meu de vedere,munca mea este de a ajuta oamenii să înţeleagă şi să prevină anumite afecţiuni şi să aibă un stil de viaţă echilibrat“,a declarat Florentina Opriş.

Citeşte şi:

Afecţiuni declanşate de obezitatea infantilă

Afecţiuni care au ca simptom principal oboseala

„Este imperios necesar ca toată populaţia României să fie conştientă că,după o anumită vârstă,controlul la medic nu mai este o opţiune,ci o necesitate pentru a avea o viaţă sănătoasă şi longevivă. Mai ales în cazul cancerului de colon,aceste controale sunt vitale. Lăsaţi ruşinea,jena sau frica la o parte,viaţa are prioritate!“,a declarat Dr. Oana Ingrid Mesinschi-Spitalul Colţea.

Cancerul de colon este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta de peste 50 de ani. Specialistul în nutriţie,sport şi frumuseţe Florentina Opriş spune că „eu cred că fiecare persoană trebuie să fie conştientă că un control medical făcut la timp poate să rezolve incredibil de repede o problemă. Tocmai de asta controalele medicale ar trebui făcute cât mai des. Din punctul meu de vedere,controlul ar trebui făcut înainte de vârsta de 50 de ani. Se spune că boala e undeva instalată cu mult înainte ca noi s-o depistăm“.

Întreaga campanie de informare s-a desfăşurat sub forma unui dialog continuu între specialistul în nutriţie Florentina Opriş,doctorul Simona Carniciu şi fitoterapeutul Ovidiu Bojor şi oamenii care s-au alăturat acestui eveniment. Participanţii au fost foarte interesaţi să afle cât mai multe informaţii despre această afecţiune şi au interacţionat cu cei care le-au pus întrebări. Cei care au participat au primit broşuri cu informaţii despre cancerul de colon,revistele Click! pentru femei şi Click! Sănătate,precum şi mere,fructele care stau la baza sintagmei „un măr pe zi te ţine departe de doctor“. La eveniment s-au împărţit 500 de broşuri şi în jur de 2000 de flyere.

AICI galerie foto de la evenimentRecente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg